Obavijesti

News

Komentari 48

'Bandiću ne trebaju nagrade nego nagrade trebaju Bandića'

'Bandiću ne trebaju nagrade nego nagrade trebaju Bandića'
1

Muzička akademija predložila je Sveučilištu da Bandiću dodijeli počasni doktorat jer je riješio problem nedostatka prostora ove ustanove

VIDEO

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić dobit će počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu. Ta je informacija izazvala burne reakcije u akademskoj zajednici. Neki su se čak, poput mladog mladog znanstvenika Vuka Vukovića, spremni odreći i vlastite diplome.

Na pitanje novinara N1 želi li on uopće počasni doktorat koji bi mu Sveučilište u Zagrebu moglo dodijeliti, Bandić je odgovorio:

'Ako Bandić dobije doktorat ja ću se odreći svoje diplome...'
'Ako Bandić dobije doktorat ja ću se odreći svoje diplome...'

- Samo budale pričaju o sebi. Bandiću ne trebaju nagrade, nego nagrade trebaju Bandića, odgovorio je.

Muzička akademija predložila je Sveučilištu da Bandiću dodijeli počasni doktorat jer je riješio problem nedostatka prostora ove ustanove, ali zbog brojnih drugih projekata koji su, kažu s Muzičke akademije, realizirani zahvaljujući upravo zagrebačkom gradonačelniku. 

Milan Bandić tvrdi: Počasni doktorat, to je još 'ki bi da bi'
Milan Bandić tvrdi: Počasni doktorat, to je još 'ki bi da bi'

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras potvrdio je kako je pokrenut postupak dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku.

Divjak: To je poruka javnosti, osobito mladima

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u srijedu da se radi o odluci Senata Sveučilišta u Zagrebu i upozorila sve članove Senata da je njihova odluka vrlo jasna poruka javnosti, a prije svega mladim ljudima.

"Jasno je da se mora jako paziti način kako izabire Senat tko će biti počasni doktor, jer su to vrijednost kojima Sveučilište teži i ideali prema kojima se ide", kazala je.

Rekla je da kao netko tko je doktorirao matematiku na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu, ne želi takav odraz Sveučilišta i iza toga ne može stati.

Državni tajnik u ministarstvu znanosti i obrazovanja Tome Antičić kazao je da Hrvatske nema na karti uspješnih sveučilišta u svijetu te da su hrvatska sveučilišta jako loše rangirana.

Zagrebačko sveučilište je jako loše rangirano i ako se želi izvući, ako želi napredovati, mora pokazati promjeru da želi najbolje i najkvalitetnije. Jedino tako može privući najbolje ljude da ostanu ovdje raditi znanost i podučavati na Zagrebačkom sveučilištu. Ovaj izbor to sigurno neće napraviti, kazao je državni tajnik Antičić.   

Maras: Nagrađuju osobe pod sumnjom za korupciju

SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras izrazio je neslaganje s dodjelom doktorata Bandiću, jer se time šalje poruka da se nagrađuju osobe koje su pod sumnjom za korupciju, opterećene brojnim aferama ili kaznenim postupcima, koji su pred sudom,

"Moje mišljenje je da nema potrebe za time jer se šalje kriva poruka. Bandić je opterećen brojnim aferama. Ima nekoliko kaznenih postupaka koji su pred sudom i to je zaista jedan presedan, da Sveučilište na taj način nagrađuje ljude koji su pod sumnjom za teške korupcijske afere", kazao je Maras.

Maras je poručio da bi se rektor sveučilišta Davor Boras trebao posvetiti napredovanju sveučilišta kako bi ono bilo bolje rangirano u svijetu, a ova dodjela tom sigurno neće doprinijeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca