Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Srđan dao 230.000 eura ženi iz Vrlike? 'Stavio ih je na stol'

Srki je navodno svom sinu ostavio 20 tisuća eura i 170 tisuća kuna, jednoj klijentici vratio je 100 tisuća franaka, a drugoj, M.M., iz jednog sela udaljenog 40-ak kilometara od Vrlike, nešto manje od 230 tisuća eura...

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
8 komentara

M.M.,70-godišnja žena koja stanuje u mjestu 40-ak kilometara od Vrlike, od bankara je nenadano na stol dobila 230.000 eura, u gotovini. Srđo joj ih je donio u vreći, a šokirana žena, kad je kasnije čula odakle ti novci dolaze, predala je vreću policiji. Kako smo pisali, Srđu je na izlazu iz grada čekao 45-godišnji hrvatski državljanin s adresom u Hercegovini koji ga je prebacio preko granice. Prvo je bankar odnio 100.000 franaka ženi inicijala Z.U. koja živi u središtu Vrlike. Potom se uputio u selo u okolici Vrlike, prema M.M., gdje je prvo sreo sina od žene, tražio ugovor o štednji i onda dao novac da s njim raspolaže kako hoće.

- Ja sam dala izjavu di sam tribala, bila je tu policija.

VRLIČKI BANKAR Srki je priznao pronevjeru, a milijune, kaže, dao je trojici...

 Evo sad mene svi zovu, a šta ja tu mogu. Nisam ja ničije novce ukrala. Kad sam čula šta je, odma sam dala te novce predala di sam tribala. A ja nisam ništa kriva, ja ne mogu ništa tu sad, ispada kao da sam ja nešto kriva što je on donio te novce. Eno njega su uhvatili pa neka sad on o tome priča, mene svi zovu kao da ja nešto imam s tim. I što ja sad imam više govoriti, nisam ja ništa kriva – kazala nam je M.M. vidno uznemirena što se zbog vrličkog bankara našla u fokusu javnosti.

Mnogi Vrličani sumnjičavi su prema ovom potezu voditelja poslovnice i pitaju se je li bankar godinama potkradao navedene klijentice i bez njihova znanja radio sumnjive transakcije pa mu je u zadnji tren proradila savjest te je želio biti siguran da one dobiju svoj novac.

POMAGAČA JOŠ TRAŽE Bankar Srki je priznao krivnju, jedan dio novca je podijelio

- Nije jasno zašto nije taj novac uplatio ženama na račun nego im je donio gotovinu. Ta Z.U. je jedna pobožna gospođa, neudana, liječila se od teške bolesti. Srđanova partnerica joj je dolazila u goste, nešto su u rodu. Dobra je žena, ne bi ni mrava zgazila. Zar je nju potkradao? Ali evo, on je bio toliko šarmantan i uvjerljiv da je mogao natjerati bilo koga da potpiše bilo što. Moja majka prva slabo vidi. Ako nije imala naočale, i ona je mogla potpisat što god joj on savjetuje da je dobro za nju – kaže nam jedna Vrličanka. Kako smo ranije pisali, jedan klijent banke još je prije mnogo godina primijetio da mu nedostaje 10-ak tisuća kuna koji su mu vraćeni nakon što se žalio nadređenima banke u Sinju.

- Mogu misliti što je starijim ljudima radio, ako je mislio da mene može prevariti. Meni su vratili novac uz ispriku da je Srđan tobože nešto krivo stornirao – kazao nam je bivši klijent banke prije nekoliko dana. 

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message