News

Komentari 23

Bankar Srki je priznao krivnju, jedan dio novca je podijelio

Bankar Srki je priznao krivnju, jedan dio novca je podijelio

Srđan Djaković Srki bio je u bijegu deset dana boraveći u Bosni i Hercegovini gdje ga je preko granice prebacio 45-godišnjak, koji je policiji još nedostupan. Sumnjaju da je iz banke uzeo milijune

Na ispitivanju u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu Srđan Djaković priznao je krivnju za pronevjeru 11,4 milijuna kuna iz OTP banke u Vrlici.

Odredili su mu jednomjesečni istražni zatvor.

- Mjera je određena zbog opasnosti od bijega te mogućnosti utjecaja na svjedoke. S obzirom na tijek istrage, ne mogu više ništa komentirati – kratko nam je rekao njegov odvjetnik Joško Čeh na čiji se nagovor i u čijoj se pratnji 59-godišnji vrlički bankar, u utorak u 9 sati, predao u PU splitsko-dalmatinsku.

Splitsko državno odvjetništvo tražilo je od suca istrage da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor i zbog opasnosti ponavljanja djela, no sudac istrage je to odbio. Djaković je bio u bijegu deset dana boraveći u Bosni i Hercegovini gdje ga je preko granice prebacio 45-godišnjak, koji je policiji još nedostupan.  

Kome je podijelio novac?

Njegovo ime se zna i u tom smislu traju policijski izvidi, odnosno potraga za njim. Dio novca, oko 2,5 milijuna kuna u različitim valutama je pronađeno i vraćeno, no gdje je ostalih 8,9 milijuna kuna nije poznato.

Navodno je vrlički bankar vraćao razne dugove, no ta priča je malo vjerojatna. Veća vjerojatnost je da je novac negdje skriven. Što je nagnalo bankara da se preda također nije poznato. Navodno mu nije bilo ugodno s tolikim novcem u gotovini, a u medijima mu je već izašla fotografija pa je iz sigurne anonimnosti postao moguća lovina.

DORH je na službenim stranicama objavio kako je dio novca predao trima osobama i istoga dana pobjegao u BiH.

Također, vrlički bankar je u svom sebičnom naumu da pobjegne s novcem, pričaju nam mještani, zaboravio na obitelj, pa i navodnu partnericu. Oni su se odjednom, ni krivi ni dužni, našli u fokusu javnosti.

Iako su nam mnogi ranije rekli kako Srđo i nije previše mario za obitelj nego više za svoje gušte i društvo, kažu nam kako ga je ovo ipak prilično uzdrmalo. 

Najčitaniji članci