Obavijesti

News

Komentari 33

Barišić: Vikendicu sam platio 136.000 kn i nije još završena

Barišić: Vikendicu sam platio 136.000 kn i nije još završena
7

Moji protukandidati lažu i manipuliraju jer ih štiti saborski imunitet, rekao je čelnik Velike Gorice koji tvrdi da je vikendicu stavio u imovinsku karticu krajem travnja

VIDEO

Nakon što su ga njegovi protukandidati za gradonačelnika Velike Gorice javno prozvali da u svojoj imovinskoj kartici nije prijavio dvokatnicu u Pokupskom koja navodno vrijedi oko 80.000 eura, te da ju je kupio bez kredita i da glasi na suprugu, u srijedu se javio i prozvani Dražen Barišić, aktualni gradonačelnik Velike Gorice, kako bi demantirao te prozivke. 

Parcela s vikendicom je koštala 136.000 kuna

Barišić je rekao da on i supruga imaju četiri kredita, jedan veći i tri manja. Taj jedan veći, od 29.600 eura, podignut je 31. svibnja 2010. kada je i kupljena parcela na kojoj još uvijek gradi vikendicu. Barišić tvrdi da je tu parcelu kupio od općine Pokupsko i da je bila procijenjena na 136.000 kuna, koliko ju je on i platio. Kaže da je sve platio u četiri tranše, a  zadnju je bila 29.listopada 2012. 

'Na elitnom dijelu? Pa Kupu vidim samo na slici'

- Parcela na kojoj se vikendica nalazi uopće nije na elitnom dijelu kao što to tvrde moji protukandidati. Rijeku Kupu vidim samo na slici, a kada sam kupio zemljište sve je bilo u grmlju i šipražju - rekao je Barišić. 

Napomenuo je kako je radi okrupnjavanja zemljišta od privatnog vlasnika kupio još jednu parcelu, ali nije naveo koliko je ona koštala. 

Vikendica nije još završena, nema ni struje

- Prozivaju me da ta kuća ima dva kata, vinski podrum, garažu... A ona zapravo ima ciglu, krov, unutra su samo pregrade, nema struje i nije za stanovanje. Gradim kuću vrlo polako, a izvođač radova uopće nije iz Velike Gorice - rekao je Barišić. 

'Lažu i manipuliraju jer ih štiti imunitet'

Demantirao je i tvrdnje da je on svojim službenicima rekao da mu izdaju građevinsku dozvolu. 

- To su manipulacije i laži. Dozvolu sam dobio dvije godine nakon kupnje parcele, a dokument je izdala Barbara Šagovac iz Županijskog ureda, jer je Pokupsko pod nadležnošću županije, a  ne grada Velike Gorice. I to sve moji protukandidati dobro znaju, ali lažu i manipuliraju jer ih štiti saborski imunitet - rekao je Barišić. 

Vikendica je u imovinskoj kartici

Dodaje kako ga prozivaju da vikendicu nije stavio u imovinsku karticu. 

- Jesam, ali sam to učinio krajem travnja. Smatram da se izvješće o provjeri imovine mora predati na početku i na kraju mandata, što sam ja i učinio. Neka Povjerenstvo obavi svoj posao i neka objave moju sadašnju imovinsku karticu - rekao je Barišić. 

Napao protukandidate, objavio njihovu imovinu

Pozvao je svoje protukandidate da pokažu svoju i imovinu svojih obitelji, kao i prihode i rashode koje imaju, svoje vikendice i stanove. 

- Mene ne štiti saborski imunitet pa ne mogu imenovati, ali ću samo reći da u Velikoj Gorici imamo tri saborska zastupnika koji su moji protukandidati na predstojećim lokalnim izborima. Jedna saborska zastupnica i njezina uža obitelj ima kuću u Ljudevita Posavskog, u Zvonimirovoj ulici, ima kuću na Trgu kralja Petra Krešimira, ima stan u Zagrebačkoj ulici koji vrijedi oko milijun kuna i sedam poslovnih prostora. Drugi saborski zastupnik ima stan u kojem ne živi, a koji glasi na njega, ali i drugi stan koji je puno veći, a ne vidi se u njegovoj imovinskoj kartici. Treći zastupnik ima ogromnu kuću koju je naslijedio i ogroman dvoetažni stan s dvije garaže u Zagrebačkoj ulici. Neka oni svi javno objasne svoju imovinu - prozvao je Barišić. 

Baršić je napomenuo kako on ima neto plaću od 12.000 kuna, te da mu je rata kredita bila 5642 kune.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji