Obavijesti

News

Komentari 37

Barroso u Zagrebu: Policija je legitimirala ženu zbog natpisa

Barroso u Zagrebu: Policija je legitimirala ženu zbog natpisa
11

Barroso je uvjeren da će pristupanje Hrvatske EU djelovati kao "katalizator za cijelu regiju. Zamolio je da "proces pristupanja EU bude proces nacionalnog jedinstva"

VIDEO

Šef Europske komisije José Manuel Barroso nakon razgovora s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem obratio se i saborskim zastupnicima. U Sabor je stigla i premijerka Kosor. Barroso je nije propustio pohvaliti sve što čini u ovom procesu. Ni pred zastupnicima nije rekao koji je to mjesec u kojem Hrvatska može očekivati završetak pregovora.

- Kada će se pregovori završiti ovisi o završetku reformi u Hrvatskoj. No, najbitnije je da budete potpunosti pripremljeni - rekao je Barroso. Uvjeren je da će pristupanje Hrvatske EU djelovati kao "katalizator za cijelu regiju". S obzirom da je Hrvatska u izbornog godini i da će zbog toga rasti temperatura, Barroso je zastupnike zamolio da "proces pristupanja EU bude proces nacionalnog jedinstva" jer je to kaže, od ključne važnosti.

Nezaposlena Zagrepčanka prosvjedovala protiv EU

Nakon posjete Saboru, Barroso se uputio u razgledavanje grada. Obišao je crkvu Sv. Marka, prošao je kraj Muzeja prekinutih veza i pješice došao na Gornji grad. Nakon pogleda na panoramu, spustio se uspinjačom do Ilice i od tamo pješice produžio na Trg bana Jelačića gdje je sjeo na kavu u Gradsku kavanu.

U jednom trenutku Kavani se približila žena na biciklu koja je nosila natpis Sanader&Co. s kojim je htjela poslati poruku "onima koji pregovaraju o Poglavlju 23". Nakon kraćeg vremena ženi je prišao policajac i legitimirao je jer je, prema njegovim riječima remetila javni red i mir.

- Svi znamo da je Sanader u zatvoru, a ja sam to samo napisala na komad papira. Ako je ova poruka grijeh i zločin, onda se moramo pitati gdje smo - kazala je Daria Košuta, inače nezaposlena profesorica povijesti umjetnosti.

Barroso sat vremena pričao s Josipovićem

Nakon kave s građanima Barroso je otišao na Pantovčak kako bi se susreo s predsjednikom. Josipoviću je, iz razgovora s predsjednikom Europske komisije Barrosom, vidljivo da lipanj kao rok za završetak pregovora nije neostvariv, ali da je potrebno učiniti još puno napora. Izvijestio je kako mu je Barroso rekao da bi to bilo iznimno dostignuće.

- Vrlo smo blizu ispunjenu generacijskog cilja. Hrvatska će ispuniti sve uvjete i tu ne treba nikakav popust - rekao je Josipović uz napomenu da samo o nama ovisi kada ćemo završiti taj posao. Barroso je kazao da iz Zagreba odlazi zadivljen odlučnošću da se dovrše započete reforme.

- Vjerujem da će Hrvatska s istom odlučnošću, kao i dosad, odgovoriti na ovaj izazov. Znamo da Hrvatska to zna i može ostvariti ovako ambiciozan cilj - izjavio je Barroso. Vjeruje da će ponovno biti u Zagrebu i to kada će Hrvatska postati 28. članica Europske unije. Nakon razgovora koji trajao duplo duže o predviđenog, Josipović i Barroso otišli su na radnu večeru na koju je stigla i predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora sa Europskom unijom Vesna Pusić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...