News

Komentari 56

Bauk ne brine: Kad-tad će mi Zoki vratiti pare za članarinu

Bauk ne brine: Kad-tad će mi Zoki vratiti pare za članarinu

BLIC INTERVJU: Zoran Milanović me jako volio zezati oko bračke škrtosti, a na kraju ja njemu plaćam stranačku članarinu, pričao nam je kroz smijeh Arsen Bauk

Na koji način se rješavate stresa?

Imam hobi, pratim nevjerojatan broj sportskih rezultata svih olimpijskih sportova. Imam statističku bazu kako bih ostao blizak brojevima i matematici.

Jeste li ih koristili na kladionicama?

Kladio sam se jednom prije desetak godina i zaključio da to više neću raditi. Nije bilo baš uspješno.

Za Bračanine kažu da su škrti, na što ste potrošili najviše novca u životu?

Ne mogu se sjetiti :) Planiram kupiti novi televizor. Možda natprosječno često jedem u restoranima, ali najviše potrošim 150 kuna po osobi, ne više od toga.

Što najčešće naručujete u restoranu, što je prvi izbor kad je jelo u pitanju?

Ovisno od situacije. Ako je meso, onda je to odrezak tipa biftek ili T-bon, a ako je riblji dio, onda je to u posljednje vrijeme odrezak od tune.

Što nikad ne biste stavili u usta?

Vino. Ne pijem alkohol.

Oduvijek ne pijete ili je ta odluka pala nakon neke ‘epizode’?

Oduvijek je tako. Jako mi smeta miris alkohola. Jednom prilikom na ručku donijeli su nam palačinke u wine chateau, a ja nisam znao što je to. Kad sam ih prinio ustima i osjetio miris vina, skoro sam povratio. Toliko mi smeta. Kao mali imao sam problem piti sok od višnje jer me podsjećao na vino.

Dugo ste u politici. Koliko odijela imate u ormaru?

Osam. Neka su u političkom stažu i otpala. Uspio sam se prisiliti dva puta da kupim skuplja odijela od 3000 kuna. Odijelo ne čini čovjeka.

Što vas može u životu najviše iživcirati?

Najviše me iz takta može izbaciti činjenica da sam nešto mogao predvidjeti, a nisam. Sve što me u posljednje vrijeme uspjelo izbaciti iz takta vezano je uz politiku. Privatno me već dugo ništa nije izbacilo iz takta, ali to ne znači da uskoro neće.

Planirate li uskoro uploviti u bračnu luku ili nastavljate s djevojkom živjeti zajedno bez potpisa?

S obzirom na važeće odredbe Obiteljskog zakona, tu de facto nema razlike. Što je moje, to je i njezino, i obrnuto.

Kad ste na Braču, kako provodite dane, idete li u ribolov?

U ribe ne idem. Najčešće se šetam ili sam za računalom. Na Brač odlazim najčešće vikendom, kad Sabor ne zasjeda. Netko mi je rekao da je svejedno, s obzirom na vrijeme koje provodim za računalom, jesam li u Zagrebu, na Braču ili u Splitu.

Hoće li SDP dobiti statut koji neće ići na ruku predsjedniku Davoru Bernardiću?

Neće se u značajnoj mjeri promijeniti ovlasti predsjednika koje su i sad osim, naravno, onih kojih će se predsjednik sam htjeti odreći.

Koji je bio motiv plaćanja članarine za Zorana Milanovića u iznosu od 200 kuna?

To je bio trostruki prosvjed i jednostruka šala. Prvo, riječ je o stvari poznatoj vrlo uskom krugu ljudi u SDP-u koja je izašla u medije, čime je nanesena šteta stranci. Drugi razlog za prosvjed je što uopće dolazi do brisanja članova zbog neplaćanja članarine. Treći je činjenica što se Zoran doveo u tu situaciju. Što se šale tiče, to sam mu malo vratio jer me je znao ponekad zezati o bračkoj štedljivosti. Naravno, to sam napravio nakon što sam ga pitao slaže li se s tim, a on mi je rekao da platim. Vratit će on to kad-tad :) 

Najčitaniji članci