Obavijesti

News

Komentari 36

Druker: Razrednik Bauk vodi imenik za zastupnike SDP-a...

Druker: Razrednik Bauk vodi imenik za zastupnike SDP-a...
1

Predsjednik kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk piše mailove svim članovima stranke. Popisuje zastupnike i objašnjava tko je, a tko nije ostao do kraja sjednice Sabora

VIDEO

"U 18:48 završila je današnja sjednica Sabora. Kraj sjednice dočekalo je rekordnih 13 zastupnika (Bauk, Matić, Maras, Mrsić, Stazić, Tomić, Miljenić, Glasovac, Saucha, Jerković, Parić, Luc-Polanc i Glavašević). Taj broj bi zasigurno bio veći jer je u isto vrijeme i sastanak predsjednika županijskih organizacija na Iblerovom. Drugarski pozdrav, Arsen Bauk".

Sadržaj je ovo jednog od brojnih mailova koje predsjednik kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk, poput nekog redara ili predsjednika razreda, zadnjih dana šalje svim zastupnicima svoje stranke, a u kojima popisuje tko je ostao do kraja sjednice u Sabornici, no ne i tko je uopće tijekom dana došao na sjednicu, tj. radno mjesto.
U mailovima Bauk piše i tko je opravdano izostao, pa tako navodi kako je "Jovanović iznimno dobio dozvolu izostanka s glasanja zbog predavanja, a Hajdaš Dončić zbog potpisivanja koalicijskog sporazuma". Također, Bauk piše kako su Varga i Grbin željeli da se konstatira da su jedan dan bili u Saboru skoro do kraja. 

Bauk, prvi među jednakima kako se nazvao tim u mailovima, nije nam želio komentirati svoje spiskove i izvještaje. Kaže da je to interna stvar stranke i kluba zastupnika. No, kako doznajemo od nekih SDP-ovaca, Bauk smatra da je tim mailovima uspio podignuti prisutnost kolega u Sabornici. 

"Građani gledaju praznu Sabornicu i to onda nam zamjeraju. Ovako mijenjamo tu percepciju. Od prvog dana do zadnjeg kada se mailovi šalju broj zastupnika koji ostaju do kraja raste. Neki su čak Bauku slali i mailove hoće li on pisati i prolazna vremena u 12 ili 15 sati, ali zasad je važno dovesti red u ostanku do kraja na poslu. Kasnije planiramo uvesti i dežurstva zastupnika kako bi nas uvijek bilo dovoljno na radnom mjestu", kaže nam jedan zastupnik blizak Bauku. 

Osim toga Bauk je popisa i zastupnike koji su bili u petak na glasanju i konstatirao kako je od 37 zastupnika koliko ih SDP ima u ovom sazivu svoju dužnost ispunilo njih 23, među kojima nije bio i predsjednik stranke Davor Bernardić.

Među zastupnicima SDP-a mišljenja o ovim potezima su vrlo podijeljena. Jedni misle kako je to odličan potez koji tjera zastupnike da rade posao do kraja i da je to dovelo do situacija da ih u Sabornici ima ponekad i više nego zastupnika HDZ-a. Drugi smatraju kako je riječ o promašenom potezu prozivanja, a neki kažu kako time Bauk samo zapravo kupuje naklonost Rajka Ostojića koji dobiva priliku da kritizira rad pojedinih zastupnika kao potpredsjednik stranke obzirom da on nije u Saboru. 

Također, neki zastupnici negoduju jer Bauk popisuje samo one zastupnike koji su bili u Sabornici, a ne u prostorijama kluba i radili pripreme za odbore ili neku raspravu. 

Inače po popisu koje Bauk slaže svaki dan, najodgovorniji zastupnici su dosad, osim njega, Sabina Glasovac, Mirando Mrsić i Nenad Stazić koji su ostali najviše puta do kraja zasjedanja, 

O ovim izvještajima i radu saborskih zastupnika će se doznajemo raspravljati i u subotu na sjednici Glavnog odbora SDP.

Petak, 20. 1. - u 15:16h završilo je zasjedanja Sabora. Do kraja sjednice ostali su Matić, Maras, Mrsić, Đujić, Varga, Glasovac, a po nekim dojavama i Saucha.

Četvrtak, 19.1. - u 18.48h završilo je zasjedanje Sabora, do kraja sjednicu ostali su 
Bauk, Matić, Maras, Mrsić, Stazić, Tomić, Miljenić, Glasovac, Saucha, Jerković, Parić, Luc-Polanc i Glavašević

Srijeda, 18.1. - sjednica završila u 19:48, a kraj su dočekali Đujić, Stazić, Glasovac i Bauk. 

Utorak. 17.1. - u 18:48 završio je popodnevni dio sjednice. Kraj sjednice su (osim Bauka) u dvorani dočekali zastupnici Mrsić, Stazić, Parić i Glasovac

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi