Obavijesti

News

Beba iz Turopolja i dalje je na aparatima, policija: Nema naznaka o kaznenom djelu

Beba iz Turopolja i dalje je na aparatima, policija: Nema naznaka o kaznenom djelu

Dvomjesečna beba nepromijenjenog je stanja, u komi i na respiratoru, a EEG uređaj pokazuje mimimalnu moždanu aktivnost

VIDEO

Na području Turopolja u nedjelju oko 17.30 sati na zasad neutvrđen način došlo je do ozljeđivanja djeteta kojem je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Kako je objavila zagrebačka policija, nisu utvrdili sumnju da se radi o kaznenom djelu.

- Kroz dosadašnje kriminalističko istraživanje koje je provela Policijska uprava zagrebačka u suradnji s nadležnim institucijama nije potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela - objavila je zagrebačka policija.

Kako nam je neslužbeno rečeno u bolnici, riječ je o novorođenčetu, u dobi od dva mjeseca, koje su primili u teškom stanju. Beba ne može samostalno disati te je i dalje na aparatima. Ima edem mozga za koji je liječnicima teško reći kako je nastao.

Prema informacijama liječnika, beba je bila reanimirana već kod svoje kuće, navodno ju je pokušavao oživiti otac nakon što je primijetio da je dijete klonulo, beživotno, i da ne plače. Pozvao je Hitnu pomoć, koja je nastavila s oživljavanjem, i uspjela je reanimirati srce djeteta. 

Prema neslužbenim informacijama, roditelji su navodno policiji rekli da je dijete ispalo iz kolica. Riječ je o mladoj obitelji koja se u ulicu, odnosno zgradu u kojoj se reanimacija odigrala, doselila tek nedavno i žive tu kao podstanari, dok je vlasnik stana iz Zagreba.

EEG pokazuje minimalnu moždanu aktivnost

Dvomjesečna beba nepromijenjenog je stanja u odnosu na dan prije, u komi i na respiratoru, a EEG uređaj pokazuje mimimalnu moždanu aktivnost što je jako loš pokazatelj.

U mozgu ima hematom, a na glavi nisu vidljive vanjske ozljede. Jednako tako, dijete po tijelu nema drugih ozljeda.

Liječnici potvrđuju da je hematom mogao nastati od pada iz kolica ili krevetića. Druga mogućnost koju liječnici uzimaju u obzir je da je dijete udahnulo hranu u pluća zbog čega se gušilo, i što je dovelo do zastoja rada srca i prestanka disanja.

Srce je ponovno nakon toga povratilo otkucaje, ali je mozak predugo bio bez kisika. Je li se odvio takav scenarij, a pad još dodatno pridonio tragediji, u ovom trenutku se sa sigurnošću ne zna. Dijete je na KBC Zagreb dovezla hitna pomoć koja je pozvana nakon što je otac, navodno, primijetio da je dječačić prestao disati, i reanimirao ga do dolaska hitne.

Inače, dječak je rođen iz takozvane "nekontrolirane trudnoće", što znači da majka cijelu trudnoću nije išla ginekologu na redovite preglede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke