Obavijesti

News

Komentari 465

Ministarstvo: Bebić nije imao niti moždani udar, niti infarkt

Ministarstvo: Bebić nije imao niti moždani udar, niti infarkt
20

Luki Bebiću je pozlilo na odmoru. Helikopter ga je odvezao u Split. Mirno je proveo noć i dobro se osjeća. U utorak je već bio na nogama. Liječnici su isključili infarkt

VIDEO

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi priopćilo je kako predsjednik Sabora nije imao niti moždani udar, niti infarkt kako se dosad nagađalo. Pretrage su nastavljene, a o daljem boravku u bolnici odlučit će sam Bebić u dogovoru s liječnicima, istaknuli su u priopćenju.

Napomenuli su kako je Babić mirno proveo noć i kako se osjeća dobro. Prema riječima doktora Dujomira Marasovića, već je na nogama i normalno razgovara. Čak je razgovarao i s premijerkom Jadrankom Kosor:

- Premijerka me nazvala, a onda sam ja naredio da Luki uključe mobitel, pa su se onda i njih dvoje čuli - pojasnio je Marasović.

U KB Split su mu ujutro ponovili nalaze koji su ponovno isključili infarkt miokarda. 

 - Još uvijek nemamo dijagnozu, ali infarkt je definitivno isključen. Nastavit ćemo s pretragama kako bi utvrdili zašto je došlo do gubitka svijesti - rekao je Marasović. 

Barba Luku je u utorak posjetila i premijerka Jadranka Kosor.

Pozlilo mu na godišnjem

Luki Bebiću (74), predsjedniku Sabora pozlilo je u ponedjeljak dok je bio na godišnjem odmoru. Bebić, koji se odmarao u mjestu Komarna je otišao na ručak u konobu Vrilo u mjestu Prud. Pozlilo mu je za stolom i onesvijestio se. Odvezli su ga u Dom zdravlja u Metković. 

Po njega je u 17.30 došao helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Krenuli su prema splitskoj bolnici. Sletjeli su u 17.58 sati. Na heliodromu su Bebića dočekali Hitna i dva policajca u civilu. Kola Hitne su ga odvezla na pregleda u Kliniku za unutarnje bolesti, a nakon toga su ga prebacili na koronarni odjel. 

- Pri svijesti je i stanje mu je stabilno i zadovoljavajuće. Bio je vrlo loše i bez svijesti kada je dolazio. Prvi pregledi na kardiologiji pokazuju kako nema sigurnih znakova infarkta miokarda, ali je on još uvijek opcija - rekao je Dujomir Marasović, ravnatelj KBC-a Split. Dodao je i kako će pretrage biti gotove u utorak i kako će tada obavijestiti javnost. Marasović se Bebiću, kada je stigao u bolnicu, obratio riječima: 'Luka, ej'. On mu je odgovorio: 'Duje, Duje'.   

- Izmijenili smo i nekoliko rečenica: Di si? Kako si? Da li te boli? Bilo mu je drago što sam tu - rekao je Marasović. Naglasio je kako ne može sa sigurnošću reći da li je Bebić životno ugrožen. Dodaje i kako su ga nazvali Jadranka Kosor kao i ostali članovi stranke. 

Bebiću su navečer u posjet stigle kći, snaha i sin. Do bolnice su stigli BMW-om zagrebačkih registracija. Bebićeva supruga neće doći jer je navodno bolesna. Bebića su posjetili i Ivan Bukarica, tajnik plenarne sjednice Sabora, Živko Nenadić, saborski zastupnik HDZ-a te Ante Sanader, župan Splitsko-dalmatinske županije. Sanader je rekao kako su svi iznenađeni te kako idu u bolnicu vidjeti kako je Luka Bebić. 

Kasnije mu je u posjet stigao i Vladimir Šeks. Šeks se kod Bebića zadržao sat i pol, a nakon što je izašao iz bolnice rekao je kako bi predsjednika Sabora već u utorak mogli pustiti na kućnu njegu.

- On je jako dobro, nije ono što se pretpostavljalo. Pričali smo o svemu. Bebić je jako dobro raspoložen - rekao je Šeks koji je iz Petričana došao u posjet prijatelju. 

Jarnjak: Bit će sve u redu  

Darko Milinović, ministar zdravstva, rekao je kako će točnu dijagnozu znati nakon što Bebića pregledaju liječnici. 

Andrija Hebrang je rekao kako znaju da je Luka Bebić na putu za bolnicu te kako bi sve ostalo bila nagađanja. Ivan Jarnjak je pak rekao kako ne može ništa točno reći.

- Znam da su ga prebacili u bolnicu u Splitu, ali bit će sve u redu - rekao je Jarnjak. Predsjednik Ivo Josipović je rekao kako Bebiću želi da brzo ozdravi. Iz Mesićeva ureda kažu kako bivši predsjednik ne želi ništa komentirati jer nema nikakvih informacija o tome što se dogodilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 465
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu