Obavijesti

News

Komentari 21

Bebić od zastupnika tražio da glasuju o 'junfer protectorima'

Bebić od zastupnika tražio da glasuju o 'junfer protectorima'
1

Predsjednik Sabora Luka Bebić je od zastupnika tražio da glasuju o operaciji NATO-a Unified protector, no spetljao mu se jezik pa je izgovorio junfer protector

VIDEO

Predsjednik Sabora Luka Bebić je uoči obilježavanja Dana Sabora sišao sa svoje predsjedavajuće klupe te se javio za raspravu. Kaže da je imao potrebu govoriti o posebnom značaju Nacionalnog odbora za praćenje hrvatskih pregovora s EU.

- Koristim ovu priliku obzirom da nema mjesta u klupama da se mogu obratiti. Imam potrebu da se osvrnem na rad Nacionalnog odbora jer je ovo zadnje izvješće koje govori o problemima prije zaključenja sporazuma. Posjetili smo razne parlamente u Europi i stalno naglašavali potrebu da kad sporazum bude zaključen da što prije bude i ratificiran. Primjerice kada smo primljeni u NATO, u samo osam mjeseci je sporazum i ratificiran što je bio veliki uspjeh - rekao je Bebić. Osim što je nahvalio Odbor iskoristio je priliku da pohvali i Vladu.

- Ujedno bi pohvalio i Vladu koja je na vrijeme donosila podzakonske akte. Sve u svemu napravili smo veliki posao, bez lažne skromnosti i to u teškim uvjetima kada je Hrvatska bila pod posebnim povećalom - zaključio je Bebić te se vratio u svoju šefovsku fotelju.

Stavljajući na glasanje Prijedlog odluke o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnoj operaciji NATO-a 'Unified protector' Bebiću se spetljao jezik pa je umjesto unified protector izgovorio "junfer protector". 

Zastupnici su sa 79 glasova za prihvatili promjene Ustava. Suzdržana su bila tri zastupnika, iz redova SDSS-a.

Saboru dodao 4 godine i čestitao 'srebrni pir'

Predsjednik Sabora okupio je zastupnike u sobi Ante Starčevića u Saboru te održao govor povodom Dana Sabora. Nabrajao je sve važe datume od donošenja Ustava, odluke prekida svih veza sa SFRJ pa do prvih višestranačkih izbora. Vjerojatno od silnog uzbuđenja i nabrajanja niza godina već je Saboru čestitao "srebrni pir" odnosno 25 godina postojanja.

- Ovaj saziv Sabora i dalje će donositi zakone te čestitam svima 25. godina - rekao je Bebić. U to se ubacio Stipe Gabrić Jambo.

- Ma 21. godinu, 21. predsjedniče - rekao je Jambo pa se Bebić brzo ispravio. Na kraju je svima zaželio uspjeh na sljedećim parlamentarnim izborima.

- Svima vam želim mnogo uspjeha ma što to uopće značilo - zaključio je i izazvao smijeh kolega zastupnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu