News

Komentari 161

Bečki gay pride - prvo veliko okupljanje nakon lockdowna: Sudjelovalo je 150.000 ljudi

Bečki gay pride - prvo veliko okupljanje nakon lockdowna:  Sudjelovalo je 150.000 ljudi

Prošlo je samo mjesec dana od kada je u Austriji, nakon sedmomjesečnog lock downa, otvorena gastronomija, a ovo je prvo veliko okupljanje koje slavi popuštanje mjera u svim segmentima

Nakon više od godinu dana zabrane održavanja velikih skupova u Austriji se povratak u normalu proslavio sa velikim Prideom.

Oko 150 tisuća ljudi ''naoružanih duginim bojama'' sudjelovalo je u povorci LGBTIQ zajednice.

Gay Pride Parade in Vienna

Bečki prsten kojim su se kretali dosegao je danas temperaturu od 30 stupnjeva Celzijevih pa su se svi prisutni unatoč preporuci, ali ne i službenom zahtjevu, oslobodili od maski.

Gay Pride Parade in Vienna

Ipak, fizička distanca od 1 metar se poštovala, a organizatori su zahtijevali da se pridržava "3G pravila" prema kojima se trebalo prethodno testirati na COVID-19 te pristupiti samo s negativnim testom.

Prošlo je samo mjesec dana od kada je u Austriji, nakon sedmomjesečnog lock downa, otvorena gastronomija, a ovo je prvo veliko okupljanje koje slavi popuštanje mjera u svim segmentima.

Gay Pride Parade in Vienna

Povorku ponosa kojom se zahtijevaju veća prava za lezbijke, homoseksualce, biseksualce, transrodne i sve queer osobe  podržali su bečki gradonačelnik Michael Ludwig i savezni predsjednik Alexander Van der Bellen.  

Gay Pride Parade in Vienna

- LGBTIQ prava su ljudska prava i ne smiju uopće biti dovedena u pitanje. U našoj zajedničkoj Europi ne smije postojati mjesta za diskriminaciju, mjesta za mržnju i mjesta za kriminalizaciju – istaknuo je u svojoj video poruci austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen.

Gay Pride Parade in Vienna

Svoju poruku zaključio je apelom za svijetom u kojem se nitko ne treba skrivati, za svijetom u kojem su svi ono što žele biti.

Najčitaniji članci