Obavijesti

News

Komentari 89

Bekavac u ispovijesti: Da, ubio sam, ali sam si sve oprostio...

Bekavac u ispovijesti: Da, ubio sam, ali sam si sve oprostio...

Marko Bekavac koji je u utorak navečer ranjen u pucnjavi u Splitu, dobro je poznat hrvatskoj javnosti. Prije nekoliko mjeseci objavio videoblog u kojem zapravo donosi svoju ispovijest...

VIDEO

U Janjevskoj ulici u Splitu u utorak je oko 21.40 sati propucan muškarac. Kako je potvrdila splitska policija, muškarac je ranjen u vrat. Lakše je ozlijeđen i pružena mu je liječnička pomoć. Prema neslužbenim informacijama muškarci su se sukobili na parkingu, a nastavio se ispred zgrade. Kako doznajemo, navodno je ranjen Marko Bekavac, a onaj koji ga je ranio je, kako se navodi, ranije osuđen zbog dilanja droge.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:44
Upucali Bekavca: Već preživio jedan napad, ležao u lokvi krvi
Upucali Bekavca: Već preživio jedan napad, ležao u lokvi krvi

Podsjetimo, na Bekavca su pucali i 1. svibnja ove godine u splitskom kafiću Clo. Tada je ranjen u noge. Tada teško ranjen, a život mu je spašen žurnim operacijskim zahvatom.  Na šokantnim snimkama koje smo dobili vidi se kako propucani mladić leži na podu i sav krvav u agoniji doziva pomoć. Nekoliko ljudi okupilo se oko njega i svojom odjećom su mu pokušali zaustaviti krvarenje dok ne stigne Hitna pomoć. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu izdalo je ranije tjeralicu i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjeg Ivana Giljanovića kojeg sumnjiče za taj napad u svibnju, a on je otada u bijegu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:55
Ranjeni Splićanin vodi blog: 'Pljačkao sam, krao i ubio...'
Ranjeni Splićanin vodi blog: 'Pljačkao sam, krao i ubio...'

No, ni 20 dana od ranjavanja u noge, Bekavac je opet završio u splitskoj bolnici, i to na Jedinici intenzivnog liječenja, s teškim ozljedama glave. Zadobio je krvarenje oko mozga, te su ga priključili na respirator. Ozljede glave liječnici nisu dovodili u vezu s prijašnjom pucnjavom, tako da se nije znalo kako je ozlijeđen. Prema nekim verzijama, navodno su ga pretukli, no moguće je i da je ozljeda nastala i od slučajnog pada.

Sve objavio u videoblogu 

Bekavac je prije nekoliko mjeseci objavio videoblog u kojem zapravo donosi svoju ispovijest.

- Ja sam Marko Bekavac i razlog mog javljanja je mala priča, mali slijed svega onoga što sam napravio, što se zadesilo i evo ovo danas, danas više nisam sam. Tu sam ja i Bog. Nema nikoga više. Jedino me on voli, on mi oprašta i zaboravlja, a drugi neka osuđuju. Jedino on može da mi sudi i da mi presudi. Moje novo ime je Markus Maksimus, a  razlog ovog javljanja je promocija knjige o životu Marka Bekavca Markusa Maksimusa. Imam 27 godina, devet godina sam proveo zatvoren, od popravnog doma do zatvora, psihijatrije i nešto kratko i u komuni, govori u svom videoblogu Marko Bekavac (27), mladić iz Splita u kojeg je u utorak u kafiću pucao Ivan Giljanović (36) - govori u videu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besmrtni Max!!!!🤔❤😇💥💘📿💪👊

A post shared by Marko Bekavac (@markus_maksimus) on

- Bilo je to davno, dok sam bio dijete, imao sam 15 godina. Počelo je sa krađama, pljačkama i iznudama, a poslije, nažalost, i sa ubojstvom. Poslije sam bio optužen, osumnjičen da sam pokušao još jedno ubojstvo, ali za to sam oslobođen. Nakon toga sam otet, strpan u kombi polomljenih šaka, fibule lijeve noge, imao sam nagnječenje mozga i ostavljen sam u nesvijesti u nekoj garaži. Prije toga, sa 17 godina, bio sam zatvoren i pritvoren zbog ubojstva koje sam nažalost počinio. Tada sam teško nastradao sa prijelomom lubanje, nagnječenjem mozga, unutarnjim krvarenjem, pukao mi je bubnjić, punktirana mi je leđna moždina zbog sumnje na upalu moždane ovojnice - nabraja Bekavac u videu.

- I koliko god to zvučalo nezahvalno i bezobrazno, ja sam danas sretan čovjek jer sam oprostio sve sebi, oprostio sam sve grijehe koje sam napravio i danas živim u miru. Naravno, uvijek ću biti od društva gledan kao ubojica. Nije lako živjeti s tim, borit se s tim, svakoga dana budit se sa osjećajem krivnje i svega onoga što taj čin nosi. Međutim, nemam izbora, mogu umrijeti, a želim dokazati i pokazati sebi i svima kojima je stalo do mene, da imam dušu i srce i da sam iz svega toga izvukao pouku i dan danas živim jedan novi život. Nakon svega toga, a bilo je toga još milijardu, svaki život je poseban, specifičan i svaki život je knjiga s crnim i bijelim stranicama. Moju knjigu, nažalost, čine pretežito crne, one najcrnje stranice. Evo, danas sam potpuno dobro zdrav od svih trauma, psihičkih fizičkih i duševnih koje sam preživio - naveo je Bekavac u videu snimljenom prije nekoliko mjeseci.

DORH opisao kako je Giljanović u Splitu pokušao ubiti Bekavca
DORH opisao kako je Giljanović u Splitu pokušao ubiti Bekavca

Kao maloljetnik završio u zatvoru 

Marko Bekavac završio je u zatvoru kao maloljetnik, odslužio je pet godina zatvora zbog ubojstva Marka Jurića (21) u studenom 2008. u kafiću na Bačvicama. Posljednjih godina je dva puta uhićen, no zbog nedostatka dokaza slučajevi nisu riješeni, a Bekavac je pušten iz pritvora. Samo mjesec dana nakon što je izašao iz zatvora na Bilicama, u rujnu 2016. oteli su ga i brutalno pretukli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"