Obavijesti

News

Komentari 23

Velja Nevolja: 'Vučić je tražio usluge od mene, sad se pravi da me ne zna, pere ruke od svega'

Velja Nevolja: 'Vučić je tražio usluge od mene, sad se pravi da me ne zna, pere ruke od svega'

Belivuk je na suđenju ispričao kako je Vučić od njega tražio da sprijeći prosvjede taksista, dolazak huligana na gay pride i skupove njegove stranke, ali i ostale usluge

VIDEO

Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, je na suđenju dao iskaz, a u njemu je naglasio i svoj odnos s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke. 

Podsjetimo, Belivuka se sumnjiči za pet ubojstava, mučenje i krijumčarenje droge.

Kako prenosi Krik.rs, novinari su sada došli do prijepisa Belivukova saslušanja u tužiteljstvu 5. srpnja. Prvo je kratko rekao da nije kriminalac već 'vođa navijača' i da nije odgovoran za ubojstva, otmice i trgovinu drogom, ali o tome nije želio odgovarati na pitanja tužitelja.

Bile su ekipa Velje Nevolje: U mobitelima Tijane Ajfon i Mimi Oro nađene fotke sakaćenja
Bile su ekipa Velje Nevolje: U mobitelima Tijane Ajfon i Mimi Oro nađene fotke sakaćenja

- Odlučio sam sve lijepo reći o svom odnosu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom policije, Aleksandrom Vulinom, Vučićevim bratom, prijateljima, kumovima i svim ostalim političarima koji su od nas tražili usluge, a sada se prave da nas ne poznaju i peru ruke od nas - rekao je Belivuk tužitelju. 

Nabrojao je različite usluge koje je navodno radio za predsjednika i njegove ljude i naveo imena članova SNS-a s kojima se viđao. Kontakt s predsjednikom je navodno održavao najviše preko Aleksandra Vidojevića. 

Belivuk je tužitelju ispričao da je član Srpske napredne stranke od 2011. godine. 

Objasnio je da je njegovo uhićenje 2016. godine, zbog sumnji da je sudjelovao u ubojstvu u centru Beograda, dovelo do toga da su političari izgubili kontrolu nad tribinom Partizana. 

Nadodao je da mu je Aleksandar Vidojević 2017. godine rekao da će mu on biti veza s predsjednikom Vučićem. 

U Srbiji uhićen Velja Nevolja, vođa navijača i član zloglasne kriminalne grupe

- Vidojević mi je rekao da Vučić ima velikih problema na tribini Partizana, koji je nastao kao rezultat mog odlaska u zatvor 2016. godine - rekao je Belivuk.

Belivuk je prestao vjerovati Vidojeviću te se sastao s Vučićevim kumom, koji je nakon potvrdio da je Vidojević veza i da se ne moraju uživo sastati s predsjednikom kako ne bi ugrozili cijelu situaciju. 

No, sastanak s Vučićem se održao, kako tvrdi Belivuk, u privatnom stanu na Zvezdari. Navodno su predsjednikovi zaštitari čekali ispred stana, dok je on unutra pričao nasamo s Belivukom i Miljkovićem. 

- Bile su razne teme tu i bilo je još par tih sastanaka. Još na prvom sastanku nam je rekao da će viđanje naše biti maksimalno smanjeno, koliko god može, da ne bismo ugrozili ni njega ni sebe zbog političke situacije - kaže Belivuk. 

Usluge za Vučića

Belivuk tvrdi da je na tim sastancima Vučić od njega tražio različite stvari.

Jedna od konkretnih usluga koju tvrdi na svojoj obrani je to da je navodno doprinio da se ne održi jedan od zakazanih prosvjeda taksista koji su se bunili protiv konkurencije za prijevoz 'CarGo'. 

Naveo je još nekoliko usluga koje je njegova grupa navodno učinila za Vučića.

Nove jezive slike prikazali na televiziji: Velja Nevolja pozirao s obezglavljenim žrtvama
Nove jezive slike prikazali na televiziji: Velja Nevolja pozirao s obezglavljenim žrtvama

- Omogućili smo njemu, članovima obitelji, prijateljima da ne pjevaju, ne dižu parole, ne dolaze 'huligani' na homoseksualne parade, da se pojavljuju na skupovima SNS-a kako bi skup bio popularan. 

Belivuk kaže da su ga koristili i kako bi zaplašili one koji su prosvjedovali protiv Vučića. 

- Koristili su naša imena u prijetnjama kad su bili protuskupovi, da ćemo Marko i ja učiniti sve za njih ako se pojave, a to je definitivno uspjelo, jer su mnogi od tih skupova otkazani i prekinuti - kaže Belivuk. 

Vučić je navodno tražio od Belivuka da spriječi podizanje uvredljivog transparenta protiv kćeri direktora nogometnog klub 'Crvena zvezda' Zvezdana Terzića, što su navijači planirali učiniti na tribinama tijekom utakmice. 

Bilo je i nekoliko stvari koje, kako tvrdi Belivuk, nije mogao završiti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca