Obavijesti

News

Komentari 114

Beljak izbacio Petir: Oni koji su radili štetu više nisu u stranci

Beljak izbacio Petir: Oni koji su radili štetu više nisu u stranci

O mogućnosti isključenja Marijane Petir iz stranke raspravljalo se jer nije poštovala odluku Glavnog odbora da na prošle parlamentarne izbore HSS izađe s Narodnom koalicijom...

VIDEO

Danas smo sretni jer je rejting HSS-a najveći u zadnje tri godine. Ljudi koji su radili štetu stranci dugi niz mjeseci više nisu u HSS-u i ne bih puno riječi trošio na njih, kazao je u Dnevniku Nove TV šef stranke Krešo Beljak nakon sjednice Predsjedništva HSS-a.

Upitan o statusu Marijane Petir rekao je da kad je netko suspendiran prvo što se od njega traži je da ne istupa u javnosti. 

Gospođa Petir iskorištavala je svaku priliku u medijima da udari po meni, požalio se Beljak. 

O mogućnosti isključenja Marijane Petir iz stranke raspravljalo se jer nije poštovala odluku Glavnog odbora da na prošle parlamentarne izbore HSS izađe s Narodnom koalicijom (SDP, HNS, HSS i HSU). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz rješavanje slučaja Petir Predsjedništvo je donijelo odluku i o sudbini također suspendiranih Marijane Fabić-Rusak, Momira Karina, Tomislava Katanovića i Damira Lukača.

Svi koji su suspendirani trebali su napraviti samo jednu stvar: napisati pismo, reći da su pogriješili i da to više neće raditi. Zato je Tomislav Katanović ostao u stranci, a ostali nisu, komentirao je šef HSS-a.

Anonimni HSS-ovci optužili su predsjednika HSS-a Krešu Beljaka i vodstvo stranke da se "obračunavaju sa svojim neistomišljenicima", te da "uvode diktaturu" i "ne poštuju Statut HSS-a".

Tvrde da je sjednica Predsjedništva namjerno sazvana za utorak jer se znalo da Petir ne može biti prisutna budući je na službenom putu izvan Hrvatske, te da se održava odmah nakon drugog kruga lokalnih izbora kako bi se skrenula pozornost s loših izbornih rezultata HSS-a.

Na sjednici je zato u ime Marijane Petir bio njezin odvjetnik, a kako javlja N1, ispred zgrade Predsjedništva nalazi se 30-ak pristaša HSS-ove europarlamentarke.

Jako sam sretan što je HSS u ovom trenutku jedinstven u svojim stajalištima, stranka smo koju više ne razaraju unutarstranačke trzavice, i želim svim ostalim strankama da svoje probleme, koji očito postoje, riješe što prije, u smislu dobrostranačkih odnosa i u smislu nastavka demokratizacije hrvatske političke scene. Mi smo jedinstveni od prvog dana - nema preslagivanja, nema dogovora s HDZ-om, a na ostalima je da vide, kazao je o potencijalnoj vladi HDZ-a i HNS-a.

Petir: Došlo je do povrede mojih prava i sloboda

Nakon izbacivanja iz stranke, oglasila se i Marijana Petir koja kaže da je za odluku stranke saznala putem medija.

"Upravo sam putem medija saznala vijest da sam nakon 27 godina članstva isključena iz HSS-a. Premda ne postoji nikakva moja krivnja, odluka je očekivana obzirom na interesnu povezanost pojedinih članova predsjedništva i njihove ovisnosti o Kreši Beljaku. Oni moraju raditi što im on kaže ukoliko žele zadržati svoje pozicije, a to je politička korupcija.

Tijekom ovog postupka došlo je do teške povrede mojih prava, koja su zajamčena Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, što je nepoznanica za današnje vodstvo HSS-a. Kada dobijem pisanu odluku, odlučit ću o sljedećim koracima. Zahvaljujem svima koji su mi iskazali podršku!", objavila je Petir na Facebooku.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora