Obavijesti

News

Komentari 100

Beljak: Ovom Vladom upravlja Dalić, a iza nje stoji Škegro...

Beljak: Ovom Vladom upravlja Dalić, a iza nje stoji Škegro...
6

Beljak je rekao da je očekivao da će Ramljaku netko na sjednici Odbora za gospodarstvo dati buket cvijeća i čestitati mu na njegovoj velikoj žrtvi koja košta 250.000 kuna tjedno

VIDEO

Agrokor je ponovno bila tema u sabornici, ali i izvan nje. Dan nakon što su potpredsjednica Vlade Martina Dalić i povjerenik Ante Ramljaka na saborskom Odboru na gospodarstvo odgovarali na pitanja zastupnika, Kreško Beljak (HSS) poručio je da premijer Andrej Plenković treba hitno, dekretom smijeniti Ramljaka, ali i Dalić koja je, kaže, vrlo duboko involvirana u cijelu aferu.

POGLEDAJTE VIDEO:

HSS o početku kampanje za izbore za Europski parlament 2019. godine Reporter: Snježana Krnetić

Posted by 24sata Politiko on 16. veljače 2018

 

O sjednici koja je trajala četiri i pol sata čelnik HSS-a kaže da je bio "scenarij koji je unaprijed dogovoren po modelu otegni, odvuci" te da pojedina pitanja zbog toga nisu mogla doći na dnevni red. 

- Sasvim je jasno da su HDZ-ovi i HNS-ovi zastupnici i članovi odbora imali unaprijed pripremljene hvalospjeve. Očekivao sam da će netko Ramljaku uručiti kitu cvijeća ili nešto slično i čestitati mu na njegovoj velikoj žrtvi koja košta 250.000 kuna tjedno i koja će koštati naredni period. Žao mi je što to dio zastupnika ne vidi ili ne želi vidjeti, ali činjenica je da je riječ o pljački koja nadmašuje sve pljačke privatizacije u Hrvatskoj zadnjih 28 godina i da nitko tome ne želi stati na kraj - kazao je Beljak na tiskovnoj konferenciji u Saboru. 

"Martina Dalić me zamolila ako mogu nazvati Ramljaka"
"Martina Dalić me zamolila ako mogu nazvati Ramljaka"

Sjednica odbora mu je kaže otvorila oči te mu je sada potpuno jasno da tko je pravi upravitelj Hrvatske odnosno tko upravlja Vladom i HDZ-om. 

- To nije Andrej Plenković nego Martina Dalić, a iza nje vjerojatno Borislav Škegro i cijela ekipa iz '90-tih - ustvrdio je čelnik HSS-a.

'Za vraćanje dugova Agrokora trebat će više od pet godina'
'Za vraćanje dugova Agrokora trebat će više od pet godina'

Na pitanje treba li premijer smijeniti Ramljaka, Beljak je odgovorio kako se ne može načuditi premijerovom izboru suradnika, koji je na čelo Vlade došao čistih ruku. 

- Čini mi se da nema dovoljno hrabrosti, da ne kažem da je kukavica da određene stvari razriješi. Siguran sam da bi mu to donijelo pozitivne, a ne negativne poene- Zdravka Marića ili Martinu Dalić osobno nikad ne bih trpio u Vladi da sam premijer čistih ruku. Ne znam zašto to radi, zašto trpi. Činjenica je da štetu od njegovog nedjelovanja trpe svi građani Hrvatske i da će trpjeti još veću - kazao je. 

'Mislim da će povjerenik uskoro biti maknut iz Agrokora...'
'Mislim da će povjerenik uskoro biti maknut iz Agrokora...'

Na Ramljakovu izjavu da u Agrokoru radi na ugovor o djelu, Beljak je kazao: "I ja bi bio na takvom ugovoru o djelu". Na pitanje je li normalno da je povjerenik na ugovoru dok su savjetnici koje je imenovao na plaći u Agrokoru, uzvratio je:

- To nije i ne može biti normalno. Cijela priča oko lex Agrokora od početka nije normala. To je direktno uplitanje politike u rad privatnog poduzeća. Da politika je stvorila to privatno poduzeće, to je dijete HDZ-a iz '90-ih i to je jasno, ali ovaj način uplitanja je u rangu miješanja države u gospodarstvo kao što se to radi u Kini ili na Kubi. Elite koje su vladale za vrijeme komunizma prebacile su se u HDZ i sada to radi na daleko drastičniji način nego što su radili ranije. Upliću se u gospodarstvo, a izravna i neizravna posljedica je pakiranje kofera mladih. Vrlo sam zabrinut za budućnost naše lijepe domovine - zaključio je.  

Izbori za Europski parlament

HSS-ovci su krenuli s  pripremama za izbore za Europski parlament 2019. godine. Najavili su da na njih izlaze samostalno, a biračima će ponuditi smjernice vanjske politike među kojima izdvajaju od ostalih a to je: odustajanje od inicijative Tri mora te približavanje Hrvatske zemljama jezgre EU: Njemačkoj, Francuskoj i Beneluxu, zalaganje za što bržu integraciju svih preostalih zemalja u EU i NATO, proglašenje ZERP-a po uzoru na Maltu, što brže uvođenje eura, ali bez inflacije odnosno devalvacije kune. Beljak je pozvao sve koji podržavaju ove osnovne programske odrednice da im se pridruže, ali i jasno poručio "da to nikako ne znači da će surađivati sa strankama koje su danas na vlasti i vode dijametralno suprotnu politiku od njihove".

S obzirom na najavu samostalnog izlaska na europske izbore, postavilo se pitanje znači li to da su korak do odluke da HSS samostalno izađi i na parlamentarne izbore iako sada imaju potpisan sporazum sa SDP-om. Beljak je uzvratio da "više vjeruje riječima nego potpisima" te poručio:

- Ne isključujemo mogućnost da na izborima nastupimo sa SDP-om ili nekim drugim strankama, ali to ne ovisi o nama nego o njima odnosno hoće li prihvatiti naše programske smjernice od kojih mi nećemo odustati - rekao je Beljak.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.