Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
136 komentara

Beljak: "Pušim travu samo ako je domaća i kad me ponude"

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Ogradio se od toga da se zalaže za droge i da smatra da marihuana nije veće zlo od alkohola i cigareta

Foto: Screenshot/HRT
136 komentara

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak, koji se nedavno u saborskoj raspravi založio za to da se OPG-ovima omogući legalna proizvodnja marihuane, rekao je u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva, da je tu njegov osnovni motiv bio taj što se ulje marihuane nalazi na crnom tržištu, da je enormno skupo i upitne kvalitete.

- Odrastao sam u Zagrebu, znam što se događa u društvu, znam da se marihuana puši prije svega, ali ono što je bio osnovni motiv to je da se ulje marihuane nalazi na crnom tržištu, da je enormno skupo i da se puno koristi upitne kvalitete - rekao je Beljak.

Ogradio se od toga da se zalaže za droge i da smatra da marihuana nije veće zlo od alkohola i cigareta.

- Moram se ograditi od toga, da me ne bi netko prozivao - rekao je šef HSS-a. Da je on u mogućnosti donositi zakone, kaže , heroin, kokain i sintetičke droge bili bi kažnjavani s najmanje deset godina zatvora za minimalne količine.

Beljak je priznao da puši marihuanu. 

- Apsolutno, nije baš da stalno pušim ili sam stalno pušio ali mogu reći da su mi iskustva 'OK' - Poslije je dodao "samo kad me ponude i domaće proizvodnje".

U saborskoj raspravi o konačnom prijedlogu zakona o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG), Beljak je pitao Vladine predstavnike jesu li razmišljali da se proširi popis djelatnosti kojima se OPG-ovi mogu baviti, odnosno da legaliziraju uzgoj marihuane kako bi se na taj način spriječilo crno tržište koje divlja u Hrvatskoj.

Upitan je li to bila njegova ideja ili se ugledao na Živi zid koji to zagovara već neko vrijeme, rekao je da ne zna koliko su oni bili iskreni u tome. 

- Ne znam što oni zagovaraju, znam da žive asketski, da nitko od njih ne puši cigarete, a kamo li marihuanu, tako da ne znam koliko su oni bili iskreni u tome - zaključio je Beljak.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message