Obavijesti

News

Komentari 12

Bernardić od Kineza traži da ulože u centar na Velesajmu

Bernardić od Kineza traži da ulože u centar na Velesajmu
1

Davor Bernardić se u četvrtak sastao s izaslanstvom općine Haidian, s kojima je razgovarao o razvoju ljudskih resursa za visoke tehnologije i nove industrije

VIDEO

Znanstveno-tehnološki centar Nikola Tesla projekt je predsjednika Gradske skupštine Davora Bernardića, a za koji bi, kako se čini, mogao dobiti i potporu kineskih poduzetnika. Naime, Bernardić se sastao s izaslanstvom općine Haidian, s kojima je razgovarao o razvoju ljudskih resursa za visoke tehnologije i nove industrije.

- Općina Haidian poznata je kao kineska Silicijska dolina, a njihov tehnološki park sastoji se od čak 13 tisuća hi-tech tvrtki. Kroz Razvojnu agenciju i Gradsku skupštinu pokušat ćemo doći do kineskih predstavnika u njihovoj Komori koja okuplja predstavnike hi-tech tvrtki i privući investicije u Zagreb – kaže Bernardić.

A jedna od investicija je i spomenuti centar koji bi bio na Zagrebačkom velesajmu. Centar bi, pak, kako je to zamislio Bernardić, služio kao početna točka poduzetnicima bez osnovne infrastrukture.

- Ljudi koji imaju ideju i žele pokrenuti posao već su im prve prepreke mjesto za rad, internet... dakle osnovna infrastruktura. Zato je važno da im te prve infrastrukturne uvjete osiguramo i moramo to napraviti kako bismo potaknuli poduzetništvo – objašnjava Bernardić.

Gradnja centra financirala bi se velikim dijelom iz fondova Europske unije, a uz Gradsku skupštinu uključilo bi se i Ministarstvo obrta i malog poduzetništva te Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Iako je sve tek u pripremnoj fazi, predviđa se da bi za prvu fazu projekta trebalo desetak milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"