Obavijesti

News

Komentari 50

Bernardić: Ova Vlada nema želju razgovarati ni sa kim

Bernardić: Ova Vlada nema želju razgovarati ni sa kim
1

Ne mogu razgovarati ni sa samima sobom. Imaju različita mišljenja i u Mostu i u HDZ-u vezano uz pitanje Ine, rekao je Davor Bernardić. Poručio je da će ovih dana razgovarati s partnerima u Zagrebu

VIDEO

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u nedjelju je u Koprivnici ustvrdio da aktualna Vlada nema želju ni sa kime razgovarati, a da o Ini Most i HDZ i dalje imaju različita mišljenja pa je SDP poslao interpelaciju u Sabor.

Na upit je li premijer Andrej Plenković, umjesto s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, trebao razgovarati s prvim čovjekom Mol-a Zsoltom Hernardiem, Bernardić je odgovorio da ne treba pričati s licem s tjeralice.

"Ali, ova Vlada pokazuje da nema želju ni sa kim razgovarati. Ne mogu razgovarati ni sa samima sobom. Imaju različita mišljenja i u Mostu i u HDZ-u vezano uz pitanje Ine. Stoga smo poslali interpelaciju u Sabor. Nudili smo ruku razgovora HDZ-u i Plenkoviću, a kako je nisu prihvatili, od sada ćemo razgovarati u Saboru", poručio je Bernardić.

SDP ide spreman na lokalne izbore

Uoči SDP-ove konvencije Koprivničko-križevačke županije, Bernardić je izjavio i da je potpuno koncentriran na konsolidaciju stranke na državnoj razini, okupljanje ljevice i pripremu za lokalne izbore u svim sredinama. 

"Plan restrukturiranja jučer je napravljen i idemo potpuno spremni u lokalne izbore", rekao je Bernardić, a na pitanje kako će financirati lokalne izbore budući da je SDP podosta zadužena stranka, odgovorio je - iz stranačke blagajne. 

Rekao je i kako će ovih dana zagrebačka organizacija razgovarati sa svim potencijalnim koalicijskim partnerima.

"Donijet ćemo najbolju odluku u interesu Zagreba, a onda i SDP-a. Otvoreni smo za suradnju s HNS-om i s drugim partnerima... Budite bez brige, u Zagrebu će se dogoditi promjene", kazao je.

U Koprivničko-križevačkoj županiji SDP otvoren za suradnju s HSS-om

Kao strateški projekt koji se mora pokrenuti u Koprivničko-križevačkoj županiji, predsjednik SDP-a je naveo nastavak gradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice i gradnju podravske magistrale.

"To nije obećanje, to Hrvatska jednostavno mora napraviti", tvrdi Bernaradić koji je komentirao i gotovo izglednu suradnju SDP-a s HSS-om.

"Otvoreni smo za suradnju s HSS-om i vjerujem da će te dvije stranke sklopiti koalicijski sporazum na prostoru Koprivničko-križevačke županije. Ta je županija najbolje funkcionirala te je imala najviše stope rasta i najveću perspektivu za svoje ljude, upravo kad su SDP i HSS zajedno obnašali vlast", ustvrdio je Bernardić  te dometnuo kako se stagnacija počela događati u trenutku kad je HSS počeo 'držati ljestve' HDZ-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.