News

Komentari 9

Beroš: Broj novozaraženih nije relevantan kao u prošlom valu; Bulj: Napokon me poslušao...

Beroš: Broj novozaraženih nije relevantan kao u prošlom valu; Bulj: Napokon me poslušao...

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj bio je na tapeti Stožera zbog nepoštivanja epidemioloških mjera na Sinjskoj alci pa je Bulj radosno dočekao nove izjave ministra Beroša za koje tvrdi da potvrđuju njegove teze

Javna prepucavanja s dva najvažnija brda u Hrvatskoj: Banskih dvora i Pantovčaka" preselila su se na relaciju Zagreb-Sinj gdje se zbog virusa i epidemioloških mjera preko medija raspravljaju sinjski gradonačelnik Miro Bulj i ministar zdravstva Vili Beroš.

- Ministar Beroš je napokon uvidio dobrobit mjera koje mi u Sinju zahtijevamo i odlučio poslušati moj prijedlog i potvrdio da su mjere kojima teroriziraju narod čitavo ljeto potpuno besmislene. Cijelo ljeto udaraju po Sinju, bacaju ljagu na Sinj, govore o porastu broja zaraženih u Sinju nakon Alke i Gospe i za taj navodni porast uz pomoć svojih plaćenika optužuju mene. I odjednom, preko noći, promjena plana! Sad govore ono što mi u Sinju govorimo i zahtijevamo, ne treba uopće gledati broj novozaraženih niti time maltretirati ljude. Važno je samo koliko ljudi ima teže posljedice i koliko ih je završilo na liječenju. Stožeraši i Beroš su se toliko pogubili da ne znaju više što su jučer govorili ili znaju, ali misle da smo budale! Ukidajte besmislene mjere i pustite narod da živi bez vaših okova! - napisao je gradonačelnik Sinja Miro Bulj na svom Facebooku nakon izjava ministra Beroša.

Naime, ministar je u ponedjeljak istaknuo kako je početak četvrtog vala drugačiji nego krajem prošlog ljeta jer su kliničke slike lakše pa i broj novozaraženih nije relevantan kao ranije.
- Relevantan je onaj broj koji će opteretiti zdravstveni sustav, a to je broj hospitaliziranih i broj najtežih bolesnika na respiratoru no zasad ćemo se držati općih mjerila – rekao je ministar. No  pet dana prije poslao je Bulju poruku putem Twittera napisavši: "Od 27 novozaraženih (29.7. – 11.8.) u Sinju, u zadnja dva tjedna (od 12.8 do danas) buknulo je na 147 zaraženih ili za 465% više! Pravodobna upozorenja o poštivanju mjera na masovnim okupljanjima ismijavana su od lokalne vlasti, a posljedice govore sve. #CijepiSe i poštuj mjere!"

Gradonačelnik Bulj ove poruke tumači kao neodlučnost stožera i ministra o pristupu pandemiji i načinu na koji se odgovorni nose  s ovim problemom. Ujedno je i premijer zaključio kako Hrvatska sigurno neće ići u neka zatvaranja i pooštravanja mjera.
- Pronašli smo balans, pogodili mentalitet hrvatskog čovjeka – zaključio je premijer. 

Najčitaniji članci