Obavijesti

News

Komentari 106

Božinović najavio da će mjere ići kako bi ugasili lokalna žarišta

Božinović najavio da će mjere ići kako bi ugasili lokalna žarišta

Inventivnost domaćeg puka u nalaženju načina zabave dovela je do širenja zaraze. Kada nema klubova oni se okupljaju na plažama, rekao je Beroš i najavio da će dogovoriti jesu li negdje potrebne nove mjere

VIDEO

POSLJEDNJE INFORMACIJE:

Nakon nešto manje od dva sata, oko 11.45 sati završio je sastanak Nacionalnog stožera i svih lokalnih stožera, a koje će se nove mjere donijeti nakon rekordnih brojki novozaraženih korona virusom nitko nije želio otkriti do konferencije Nacionalnog stožera u 14 sati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ministar zdravstva Vili Beroš uoči sastanka u Vatrogasnoj školi na zagrebačkom Ksaveru istaknuo je kako razmatraju donošenje novih mjera.

- O svemu ćemo razgovarati. Predstavnici lokalnih stožera su puno informiraniji o svim izazovima koji se nalaze na njihovom teritoriju, vidjet ćemo i dogovoriti se da li su potrebne nove mjere na nekom području - rekao je Beroš. 

A ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera, Davor Božinović, po izlasku sa sastanka samo je kratko poručio da će se one odnositi na određena područja i gašenje lokalnih žarišta.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Inventivnost domaćeg puka u nalaženju načina zabave dovela je do širenja zaraze. Kada nema klubova oni se okupljaju na plažama itd.  Nove mjere bi trebale dati rezultate za 5 do 6 dana tako očekujemo - rekao je Beroš dodavši kako nije sretan predugim čekanjem rezultata testiranja na korona virus. 

Podsjetimo, nakon povratka s godišnjih odmora i uoči odlaska na posao, kao i turista u svoje zemlje, u Zagrebu su se proteklog vikenda stvarale kilometarske kolone pred Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar za drive-in testiranje. Obzirom na ogroman broj uzetih briseva rezultati su se čekali i više od 48 sati. Slično je i u drugim Zavodima u onim županijama gdje je velik broj turista. Zbog toga su ljuti i i domaći i strani, koji moraju predočiti negativan test na ulasku u svoju zemlju. 

- Ljut sam i ja. Upravo sam razgovarao s Krunoslavom Capakom, Alemkom Markotić i Zvonimirom Šostarom, oni su sad na zajedničkom sastanku i dogovaraju način kako odgovoriti na pojačane potrebe za testiranjem. Turisti i naši građani iz različitih razloga trebaju testiranja, moramo svi zajedno naći načina kako odgovoriti na novi izazov, ako treba formirati još punktova u Zagrebu nije problem, traži se rješenje - ustvrdio je Beroš.

Šostar: 'Dogodilo se ono što nikako nismo htjeli, cijela jedna smjena je u samoizolaciji...'
Šostar: 'Dogodilo se ono što nikako nismo htjeli, cijela jedna smjena je u samoizolaciji...'

Markotić je poručila kako će Klinika Fran Mihaljević u iduća dva tjedna uskočiti i preuzeti višak briseva kako bi se smanjilo čekanje rezultata i time smanjio pritisak na Zavod i HZJZ.

Za medijske napise da bi liječnici mogli ostati bez plaće zaraze li se koronavirusom svojom krivnjom, odnosno nemarnim ponašanjem, Beroš je rekao kako je pročitao samo naslove, a komentirat će ih nakon što se podrobnije upozna s time.

Njemačka: Uskoro ćemo ukinuti testiranje putnika na granicama
Njemačka: Uskoro ćemo ukinuti testiranje putnika na granicama

Načelnik stožera Splitsko-dalmatinske županije, Luka Brčić, poručio je kako su oni donijeli strože mjere koje stupaju na snagu odmah danas, a koje se ne odnose na cijelu županiju, nego na Imotski i općine Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zagvozd i Zmijavci u trajanju od 14 dana. Prema ovim mjerama, u tim područjima na svadbama smije biti samo 50 ljudi, kao i na sahranama, a ostale privatne svečanosti i proslave mogu se organizirati samo u krugu obitelji i na njima može biti prisutno najviše 20 osoba. Ugostiteljski objekti iz skupine „Barovi“ i ugostiteljski objekti tipa bistroi mogu usluživati goste samo na otvorenim dijelovima (terasama i slično), dok obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske usluge ne smiju primati skupine u kojima je više od 20 osoba.

Načelnik stožera Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković za N1 je rekao da su jučer mali rekordan broj novozaraženih.

- Imali smo 25 novih slučajeva, ali nema posebnih žarišta. To su uglavnom povratci s ljetovanja, svadbe i noćni klubovi, od svega pomalo. Situacija je složena - rekao je i dodao da će danas ili sutra odlučiti i o donošenju novih mjera za tu županiju, posebno vezano uz rad klubova i organizaciju svadbi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Zagrepčanka čekala tramvaj i vidjela ovo, nazvali smo ZET. Rekli su nam samo: 'Mijauuu'
LASAGNOMANIJA

Zagrepčanka čekala tramvaj i vidjela ovo, nazvali smo ZET. Rekli su nam samo: 'Mijauuu'

ZET uz natpis 'Rim Tim Tagi Dim' na svim pokazivačima vremena dolaska tramvaja u Zagrebu podržao Baby Lasagnu: 'Komentar ZET-a na to je: 'Mjau'

Mislite da je 'Hej Slaveni' bila himna Jugoslavije? Varate se...
KRONIKE POVJESNIČARA

Mislite da je 'Hej Slaveni' bila himna Jugoslavije? Varate se...

Tijekom 1984. raspisan je novi, ujedno i posljednji natječaj za jugoslavensku himnu
Kuće, stanovi, lova: Što imaju čelnici DP-a i kako je izbačeni profesor stekao milijune eura
IMOVINSKI POKRET

Kuće, stanovi, lova: Što imaju čelnici DP-a i kako je izbačeni profesor stekao milijune eura

Plus+ NOVI EXPRESS Analiza imovinskih kartica i javno dostupnih podatka o poslovnim aktivnostima važnijih pripadnika Domovinskog pokreta, novih partnera u vladi HDZ-a