Beroš o pismima zaposlenika: 'Pokrenut je unutarnji nadzor u KBC-u Sestre milosrdnice...' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 7

Beroš o pismima zaposlenika: 'Pokrenut je unutarnji nadzor u KBC-u Sestre milosrdnice...'

Beroš o pismima zaposlenika: 'Pokrenut je unutarnji nadzor u KBC-u Sestre milosrdnice...'

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u srijedu kako je pokrenuo unutarnji nadzor u KBC-u Sestre milosrdnice zbog pisma tamošnjih zaposlenika Povjerenstvu za unutarnji nadzor kojim upozoravaju na nedostatak stručnog kadra, što se odražava na kvaliteti usluga pacijentima

VIDEO

Beroš je na upit novinara u Saboru komentirao pismo zaposlenika Povjerenstvu za unutarnji nadzor i kontrolu rekavši kako je o tome informiran te da je 'istina na sredini'. "Primio sam predstavnike iz struje koja to zagovara, međutim, isto tako sam pozvao na razgovor i predstojnika Klinike za traumatologiju, ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, kao i predsjednika Upravnog vijeća te zatražio očitovanje o istom", rekao je Beroš.

Dodao je kako je pokrenuo interni nazor. "U ovom trenutku načelna informacija govori da nije riječ o manjku kadra koji bi ugrozio funkcioniranje. Da je riječ o manjku kadra, pogotovo sestrinskog, to relativno stoji. Međutim, ne kada je riječ o jučerašnjoj situaciji, ne kada je riječ o funkcioniranju Klinike za traumatologiju iz dana u dan", kazao je ministar.

Naime, Večernji list u srijedu je pisao o problemu "kadrovske devastacije" i nedostatku specijalista u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u kontekstu jučerašnjeg tragičnog događaja. Kako navodi, sinoć u trenutku smrti muškarca koji se zapalio na Markovu trgu nitko od liječnika specijalista s odjela za opekline nije bio dežuran jer nema tko.

Ministar Beroš: 'Od ravnatelja KBC-a Split tražio sam iste stvari kao od drugih ravnatelja...'
Ministar Beroš: 'Od ravnatelja KBC-a Split tražio sam iste stvari kao od drugih ravnatelja...'

Na komentar da 17 liječnika imenom i prezimenom u pismu upozoravaju na konkretne probleme i da pacijenti ne dobivaju adekvatnu skrb, Beroš je rekao kako će nadzor utvrditi tko je u pravu.

"Dakle, s jedne strane primio sam predstavnike struje koja navodi te elemente, ali isto tako sam primio i predstavnike druge struje koji su gotovo u većini i koji govore da je funkcioniranje Klinike dobro, štoviše da se unapređuje", naveo je ministar. 

Ne zna, kaže, zašto se pojavljuju takve oprečne informacije te da je njegov zadatak determinirati istinu i sačuvati funkcioniranje Klinike za traumatologiju te adekvatnu zdravstvenu zaštitu pacijentima, dodavši da je zato zatražio unutarnji nadzor.

Čak 17 liječnika iz Draškovićeve uputilo očajnički apel Berošu: Tu je kaos, spasite bolnicu!
Čak 17 liječnika iz Draškovićeve uputilo očajnički apel Berošu: Tu je kaos, spasite bolnicu!

"Trenutno, osim pretjeranih gužvi koje se događaju u ambulanti, a koje je moguće opravdati zbog velikog broja traumatiziranih hitnih bolesnika, a čemu smo utemeljili alternativni odgovor u izgradnji i dogradnji KB-a Dubrava kao novog traumatološkog centra za istočni dio Zagreba, ja primjedbi pacijenata na zbrinjavanje istih u Klinici za traumatologiju nisam dobio", istaknuo je Beroš. 

Govoreći o problemima unutar zdravstvenog sustava, Beroš je poručio i kako će se morati razriješiti situacija rada liječnika u privatnim ordinacijama, što se događa i u toj ustanovi.

"Znatan broj liječnika iz te ustanove radi i privatno, što je do jedne mjere u redu, međutim, kada to pređe granicu, onda može ugroziti funkcioniranje sustava s čime ćemo se posebno pozabaviti", rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

VIDEO Trump preživio atentat, sad se oglasio: Moramo biti zajedno! Hvala vam na podršci
IZ MINUTE U MINUTU

VIDEO Trump preživio atentat, sad se oglasio: Moramo biti zajedno! Hvala vam na podršci

Na skupu Donalda Trumpu čuli su se pucnji, on je pao na tlo a zatim su ga zaštitari podigli i odveli. Pucnjava se istražuje kao mogući pokušaj atentata. Napadač je ubijen, a poginuo je još jedan sudionik skupa

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'
OLUJNE ĆELIJE

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'

Temperatura je bila 32°C i odjednom iz smjera Slovenije stigla siva naoblaka, pa crni oblaci, govori čitatelj 24sata
HNS skrivao od koga je kupio šalove za navijače. A  onda šok: 'Jasno je zašto su to tako tajili'
POGLEDAJTE PRESUDU

HNS skrivao od koga je kupio šalove za navijače. A onda šok: 'Jasno je zašto su to tako tajili'

Plus+ Nakon godinu dana, tek po sudskom nalogu su iz nogometnog saveza otkrili da su šalove kupili za skoro 138.000 eura od tvrtke ''Vatreni ponos'' kojoj je to prvi i jedini posao. A na računu je bio još jedan neobični detalj...