News

Komentari 0

Beroš u Rijeci: 'Pozdravljam istragu nadležnih institucija i vjerujem u podršku premijera'

Beroš u Rijeci: 'Pozdravljam istragu nadležnih institucija i vjerujem u podršku premijera'

Od prvog dana mandata sam svjestan da sam samo jedan kotačić koji mora generirati promjene, najodgovorniji sam, ali bez zajedničkog rada i truda ne može biti rezultata, kazao je ministar Beroš

Ministar Vili Beroš posjetio je KBC Rijeku gdje se upoznao s aktualnim stanjem u riječkoj bolnici.

– Reakcija KBC-a Rijeka u ovoj teškoj situaciji bila je adekvatna, a važno je naglasiti da se unatoč svemu nije zaboravilo i na ostale potrebe. Pravodobno reagiraju na sve ugroze. Od prvog dana mandata sam svjestan da sam samo jedan kotačić koji mora generirati promjene, najodgovorniji sam, ali bez zajedničkog rada i truda ne može biti rezultata - kazao je ministar zdravsrva Vili Beroš u današnjem radnom posjetu KBC-u Rijeka, gdje je u pratnji ravnatelja riječke bolnice Alena Ružića, obišao COVID odjele i upoznao se s radom u uvjetima pandemije. 

Naglasio je kako trenutna epidemiološka situacija u PGŽ nije dobra, apelirajući na sve, poglavito mlade, da se sjete svih bolesnika prilikom duženja, negiranja ili nenošenja maske.

-  Broj hospitaliziranih je veći nego u drugom valu, to je svakako zabrinjavajući znak. Od kolega doznajem da je uvođenje videonadzora smanjilo porebu za kadrom, ali i povećalo sigurnost za pacijente. Dolaskom želim naglasiti da smo spremni odgovoriti na sve izazove, no samo ako smo jedinstveni - kazao je Beroš osvrnuvši se i na rješavanje problema veledrogerija i reforme zdravstenog sustava, na kojima radi i planiram ih raditi uz potporu vlade.

Dodao je kako su svjesni koliko je sustav izložen pritiscima te da reforma nije spin ili floskula, već potreba koja nadilazi stranačke iskaznice i fabricirane afere.

- Taj je sustav naše nacionalo blago koje moramo čuvati i održati ga financijski stabilnim. Imamo radnu verziju i nacrt pripremljenih reformi, a u fazi smo osnivanja i međuresorne komisije, koja će pregledati te planove - kazao je Beroš.

Zaključno, a što se tiče pitanja o istragama nekih postupaka javne nabave, ministar je pozdravio sve što nadležne institucije rade.

- Radim na dobrobit hrvatskog zdravstvenog sustava i naših pacijenata i vjerujem da imam podršku premijera - zaključio je Beroš.

Najčitaniji članci