Obavijesti

News

Komentari 0

Besplatni obroci u školama Koprivničko-križevačke županije

Besplatni obroci u školama Koprivničko-križevačke županije

Koprivničko-križevački župan Darko Koren je istaknuo da se projekt financira s 85 posto novca iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije

VIDEO

Projektom „Svi u školi, svi pri stolu“ vrijednim više od 900.000 kuna, čiji je korisnik Koprivničko-križevačka županija u partnerstvu s 18 škola kojima je osnivač osigurana je besplatna prehrana za 900 učenika slabijeg imovinskog stanja, rečeno je na današnjoj online konferenciji u Koprivnici.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Županije, obrazovnih ustanova te projektnog tima.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren je istaknuo da se projekt financira s 85 posto novca iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a u sklopu Poziva “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2021.-2022.” dok je preostalih 15 posto osigurano iz državnog proračuna.

Također je podsjetio da je s ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem prije nekoliko mjeseci potpisan ugovor o dodjeli toga novca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Uz ulaganje u školsku infrastrukturu, sufinanciranje prijevoza i ostale aktivnosti i ovaj smo projekt ocijenili važnim, jer njime doprinosimo ravnopravnosti učenika i nastojimo im stvoriti bolje početne pozicije i općenito bolje uvjete za obrazovanje" rekao je župan Koren i dodao kako se nada da će sve manje djece trebati ovakvu pomoć.

Budući da se učenici od početka ove školske godine već hrane u školskim restoranima, novac za njihovu prehranu školama će biti nadoknađen upravo sredstvima iz ovoga projekta ukupne vrijednosti 904.601 kune, kojim je osigurano 157.500 obroka.

U ime škola-partnera, Koprivničko-križevačkoj županiji i županijskoj Regionalnoj agenciji PORA, na ovome vrijednom projektu koji se na području ove županije provodi već šestu godinu, zahvalio je Ivan Pikivača, ravnatelj Osnovne škole Fran Koncelak iz Drnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a