Obavijesti

News

Besplatno usavršavanje na području palijativne skrbi

Besplatno usavršavanje na području palijativne skrbi
7

Pučko otvoreno učilište Kutina u suradnji s partnerima Učilištem Ambitio, poslodavcem Senectom plus i Koordinacijom hrvatske obiteljske medicine provodi projekt kojim se želi pridonijeti poboljšanju kvalificiranosti ljudskih resursa

Projektom naziva “E-programi stručnog usavršavanja - palijativna skrb” posvećuje se pozornost edukaciji iz palijativne skrbi, kako s aspekta skrbi o bolesniku, tako i s aspekta pristupa njegove obitelji, ali i načinu organizacije palijativne skrbi.

Opći cilj projekta je doprinijeti osuvremenjivanju i poboljšanju cjeloživotnog učenja na području LAG-a Moslavina, Zagreba i Zagrebačke županije, te cijele Hrvatske kroz stvaranje kvalitetnih programa usavršavanja u području palijativne skrbi, Program osposobljavanja za poslove njegovatelja/ice s palijativnim pristupom” i “Program stručnog usavršavanja za poslove u palijativnoj skrbi” prvi u Hrvatskoj omogućuju edukaciju iz područja palijative kroz sustav e-učenja.

Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.284.282,32 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 1.220.068,32 kn.

Tjekom implementacije Projekta izrađeni su novi programi obrazovanja: “Program osposobljavanja za poslove njegovatelja/ice s palijativnim pristupom” i “Program stručnog usavršavanja za poslove u palijativnoj skrbi”. Programi obrazovanja su zamišljeni na način da se tijekom 180, odnosno 190 sati edukacije koristi praktična nastava, nastava u kabinetu i sustav e-učenja koji donosi veliku novost jer omogućuje jednostavnije praćenje predavanja iz udaljenijih krajeva.

Programi su odobreni za provođenje od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te se nakon završetka upisuju u e-radnu knjižicu.

Osobe koje će sudjelovati u programima obrazovanja imaju plaćene troškove putovanja i/ili smještaja te prehrane za vrijeme održavanja vježbi i praktične nastave.

Slijedeći korak u implementacij Projekta je provedba Pilot program stručnog usavršavanja za palijativnu skrb - medicinska sestra/tehničar” i Pilot program osposobljavanja njegovateljica za palijativni pristup“

U sklopu pilot programa provodi se edukacija postojećih nezaposlenih medicinskih sestra i njegovateljica u području palijativne skrbi. Uvjete za prijavu i sudjelovanje u navedenim programima ostvaruju nezaposlene osobe koje se vode u evidenciji nezaposlenih sa završenom školom medicinska sestra/tehničar opće ili zdravstvene njege, odnosno sa završenim programom osposobljavanja za poslove njegovateljice/njegovatelja. Nužno je poznavanje rada na računalu.

Prijavnica za sudjelovanje u programima obrazovanja je dostupna na stranicama Pučkog otvorenog učilišta Kutina. Prijavu je moguća i putem prijavnog obraca koji možete pronaći na web stranici Učilišta Ambitio .

Za sve dodatne informacije, osobe zainteresirane za sudjelovanje u provođenju pilot programa obrazovanja mogu se javiti na tel. 044/682-318, 01/467-7802, 044/659-079 ili email: e.programi.poukt@gmail.com, info@uciliste-ambitio.hr.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela