Obavijesti

News

Komentari 217

Bez milosti: Kaznili ih jer su pomagali bolesnom Franu (5)

Bez milosti: Kaznili ih jer su pomagali bolesnom Franu (5)
3

Na humanitarni koncert za dječaka koji boluje od epilepsije u selu kraj Garešnice došli su inspektori. Prekinuli su nastup i organizatorima odrezali 30.000 kn kazne

VIDEO

Više od 200 mještana Kapelice kraj Garešnice neugodno se iznenadilo prošle subote oko 22 sata kad im je u Mjesni dom, na humanitarni koncert za bolesnog Frana Bošnjakovića (5), banuo gospodarski inspektor. Odmah je potražio predsjednicu Mjesnog odbora Đurđicu Šetić, organizatoricu koncerta, i rekao joj kako neovlašteno obavljaju gospodarsku djelatnost jer su imali šank na kojem su prodavali pića. Mještani su pokušali objasniti inspektoru da sakupljaju novac za dječaka kojem je potrebno liječenje od epilepsije u inozemstvu, no ni to nije pokolebalo državnog činovnika. Popisao je pića koja su gosti popili i Đurđi Šetić uručio rješenje u kojem stoji da ona, kao odgovorna osoba, mora platiti 30.000 kuna kazne. U suprotnom će zapečatiti vrata Mjesnog doma na mjesec dana.

- Do dolaska inspektora za mališana smo sakupili 7260 kuna. Ne pada nam na pamet ni lipe tog novca platiti inspektoratu. Novac smo položili na račun dječakove majke. U ponedjeljak su nam zabranili ulaz u Mjesni dom. Nisu stavili pečat kako bismo imali pristup plinu i vodi u slučaju neke nesreće. Uz to su me prijavili Prekršajnom sudu u Daruvaru - rekla je Šetić. Kaže da su i prije organizirali humanitarne koncerte, ali nije bilo problema. Uvjerena je kako je inspekciju pozvao neki ugostitelj, ljubomoran na to što su ljudi u subotu navečer išli u Mjesni dom umjesto u kafiće.

Fran boluje od epileptične encefalopatije, rijetke bolesti mozga, zbog koje ima česte i teške epileptične napadaje. Odlazak na kontrolni pregled u inozemstvo stoji oko 20.000 eura. Taj pregled bi trebao pokazati je li Franu nužna operacija na mozgu ili će se nastaviti terapija skupim lijekovima. Fran živi s majkom, bratom i ocem, koji je jedini zaposlen. Majka je ostala bez posla nakon što se Fran razbolio i prima 1600 kn za Franovu njegu. Obitelji možete pomoći uplatom na žiro račun 3113571598 u Raiffeisen banci.

Inspektorat: Sve po propisu

Primili smo predstavku iz koje se vidi da se na “crno” organiziraju ugostiteljske usluge po društvenim domovima. Nadzorom je utvrđeno da su u Mjesnom domu Kapelica ugostiteljsku djelatnost obavljale fizičke osobe bez rješenja o minimalnim tehničkim uvjetima. Zbog utvrđenih povreda propisa inspektor je poduzeo zakonom propisanu mjeru. Dana 20. veljače zapečaćeni su uređaji i oprema na rok od 30 dana, stoji u priopćenju koje je potpisala glavna inspektorica Božena Vrbanić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 217
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...