Obavijesti

News

Komentari 6

Bez repova: Korušec, Posavec i Coner ušli u bitku za Bjelovar

Bez repova: Korušec, Posavec i Coner ušli u bitku za  Bjelovar
3

Antun Korušec obnaša drugi mandat gradonačelnika ali, prema anketama, smiješi mu se i treći. No, Vanja Posavec (SDP) i Marijan Coner (HDZ) vrebaju svoju priliku

VIDEO

Antun Korušec, već obnaša drugi mandat gradonačelnika Bjelovara. On je na tom mjestu naslijedio svoju stranačku 'šeficu' Đurđu Adlešić. Korušec je predsjednicu HSLS-a koja je u mandatu prošle Vlade obnašala dužnost potpredsjednice, dvije godine mijenjao u Saboru. Nakon što je, Darinko Kosor, izabran umjesto Adlešić za predsjednika liberala, ona je napustila mjesto u Vladi i aktivirala svoj zastupnički mandat. 

Korušec je na prošlim neposrednim izborima dobio je povjerenje Bjelovarčana, kao kandidat stranke koju je u to vrijeme vodila Adlešić. Nakon njezinog izlaska iz HSLS-a, to je isto učinio i on. Navodno je dugo vagao da li da izađe i na slijedeće izbore i to kao nezavisni vijećnik. 

Korušec stabilizirao gradski proračun, ankete mu sklone

Kao najveće zasluge pripisuju mu stabilizaciju gradskog proračuna. Njegovi protivnici kažu da nije pokrenuo Bjelovar iz gospodarske depresije u kojoj je kao i većina drugih gradova. 

S druge pak strane, oni koji podržavaju njegovu kandidaturu navode kako iza sebe nema nikakvih afera niti repova, te da Bjelovar u okviru financijskih mogućnosti izgrađuje infrastrukturu i poboljšava uvjete življenja. 

 Ankete su ovom 62-godišnjem diplomiranom politologu sklone i najavljuju kako postoje velike šanse da zadrži gradonačelničku fotelju.   

Vanja Posavec (SDP) vreba iz sjene

Vanja Posavec je, kao i aktualni gradonačelnik, diplomirani politolog i izabrana je za saborsku zastupnicu na listi SDP/HNS/LD/IDS/HSU u II. izbornoj jedinici. Ova 40-godišnjakinja koja je radila kao ravnateljica srednje škole i ujedno predsjednica gradskog SDP-a kaže kako će u najkraćem roku ispraviti sve greške svog prethodnika. 

Najavljuje da će iskoristiti sve resurse kako bi što više gospodarstvenika ostalo u Bjelovaru. Najviše zamjera aktualnoj vlasti što nije dovoljno iskoristila Poslovne zone, jer su nedostajali projekti prema EU fondovima. 

Naglasak će staviti i na izgradnji komunalne infrastrukture i briga za sve kategorije građana, a posebice one najsiromašnije. 

Kao glavna zamjerka Korušcu navodi kako je on najodgovorniji što je najveća montažerska tvrtka u Hrvatskoj, bjelovarski Elektrometal, u kojemu Grad ima 24 posto vlasništva zbog nebrige došao u velike financijske poteškoće.  

No, i najbogatiji HDZ-ovac želi u gradonačelničku fotelju

Iako se dugo vremena kalkuliralo kako će prvi čovjek Županijskog HDZ-a i jedan od potpredsjednika stranke, Marijan Coner, podnijeti kandidaturu za bjelovarsko – bilogorskog župana, jer je tu dužnost obavljao jedno kraće razdoblje, on je sve iznenadio. Prvi dan 16. Proljetnog sajma u Gudovcu obznanio je kako ima namjeru postati gradonačelnikom Bjelovara. 

Ovaj poznati i uspješni gospodarstvenik je kazao kako će uskoro predstaviti svoj program koji će se temeljiti na gospodarskom planu. 

Navodeći u kraćem obraćanju na prigodnoj tiskovnoj konferenciji da je Bjelovar u teškoj gospodarskoj situaciji, te da bolji život i bolju budućnost sugrađanima mogu ponuditi samo oni koji su se dokazali u gospodarstvu. Očito aludirajući na protukandidate. Kako na Posavec tako i na Korušeca. 

Sastav momčadi, kako se slikovito izrazio koja bi Bjelovar trebala uvesti u viši gospodarski rang nije želio govoriti. Kratko je dodao da je to ekipa koja ima rješenje za gospodarske probleme. 

Ovog 56-godišnjeg ekonomistu smatraju jednim od najbogatijih HDZ-ovaca. Ni on, kao ni Posavec ili Korušec, nemaju nekakvih repova koji bi im mogli smetati u predizbornoj utrci za atraktivnu fotelju prvog čovjeka Bjelovara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)