Obavijesti

News

Komentari 117

Bez vozačke dozvole prijatelja je odvezao u smrt na pruzi...

Bez vozačke dozvole prijatelja je odvezao u smrt na pruzi...
1

Pružni prijelaz bez rampe: Iako je semafor upozoravao da vlak dolazi do prijelaza Okešinec kraj Ivanić Grada, vozač (41) je prošao. Poginuo je njegov suvozač

VIDEO

Suvozač (54) je poginuo, a vozač (41) je u bolnici nakon što je njihov auto u četvrtak udarila teretna lokomotiva. Muškarac se nije zaustavio unatoč upozorenju da prolazi vlak, a nikad nije položio vozački ispit.

- Gledao sam televiziju kad sam čuo da trubi lokomotiva. Strojovođa je pokušavao zakočiti jer se auto našao na pruzi. Čuo sam snažan udarac i istrčao sam iz kuće - kazao nam je stanovnik sela Okešinec nedaleko od Ivanić Grada. 

Teretna lokomotiva snažno je udarila u bok Volkswagen Passata. Odbacila ga je na travnjak uz prugu, a u svom klizanju automobil je udario u držač stupa nosača vodova i polomio je prometni znak. Na kraju se uspio zaustaviti na krovu. 

Iz vlaka su iskočili zaposlenici Hrvatskih željeznica i odmah su pokušali pomoći stradalim muškarcima. Do njih su došli i lokalni stanovnici te su ih skupa uspjeli izvući iz uništenog vozila. Suvozač je stradao na mjestu te ga nisu mogli reanimirati. Vozač, inače stanovnik Okešinca, jedva je preživio snažan udarac i prevrtanje. Ubrzo je stigla i Hitna pomoć koja ga je odvezla do Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu. Zbog izrazito teških ozljeda, liječnici i medicinske sestre cijelo vrijeme su se borili za njegov život. U subotu je njegovo stanje bilo stabilnije, te je prema riječima liječnika, izvan životne opasnosti.

- Svake godine na tom prijelazu pogine bar jedna osoba. Nitko nema strpljenja čekati da vlak prođe pa onda jure. Uvijek su upaljena svjetla na prijelazu i zvoni za upozorenje vozačima - kazali su nam stanovnici koji žive u blizini. Dodali su kako će zbog nesreće vozači biti oprezni idućih nekoliko tjedana no onda će, kao i ranije, nastaviti s po život opasnom praksom prolaženja kad ne smiju. Zašto je muškarac (41), iako nikad nije imao vozačku dozvolu, ipak vozio te jesu li možda bili pijani, nismo uspjeli doznati do zaključenja ovog izdanja novina. Prema riječima svjedoka nesreće, iako je pao mrak, nije bilo magle. Uz samu prugu nema puno kuća pa se uvijek jasno vidi kad prolazi kompozicija.

Inače, najteža prometna nesreća na tom istom prijelazu bila je u ožujku 2007. kad je vlak udario u Škodu u kojoj su bili policajac (35), njegova supruga (29) i trogodišnje dijete. Automobil je bio potpuno smrskan, a sve troje poginuli su na mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...