Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
51 komentara

Bezos obećao da će za spas planeta dati 10 milijardi dolara

Klimatske promjene su najveća prijetnja našem planetu, napisao je najbogatiji čovjek na svijetu na Instagramu i rekao da s drugima želi raditi na novim načinima borbe protiv razornog utjecaja klimatskih promjena

Foto: Reuters
51 komentara

Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos obećao je 10 milijardi dolara za financiranje znanstvenika, aktivista, neprofitnih i drugih organizacija koje se bore za zaštitu okoliša i za suzbijanje posljedica klimatskih promjena, objavljeno je u ponedjeljak.

Bezos, najbogatiji čovjek na svijetu, nalazi se na sve duljem popisu milijardera koji posvećuju značajna sredstva za borbu protiv utjecaja globalnog zatopljenja.

- Klimatske promjene su najveća prijetnja našem planetu - napisao je Bezos na Instagramu. "Želim raditi s drugima na poboljšanju poznatih načina i istraživanju novih načina borbe protiv razornog utjecaja klimatskih promjena na naš planet".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today, I’m thrilled to announce I am launching the Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Climate change is the biggest threat to our planet. I want to work alongside others both to amplify known ways and to explore new ways of fighting the devastating impact of climate change on this planet we all share. This global initiative will fund scientists, activists, NGOs — any effort that offers a real possibility to help preserve and protect the natural world. We can save Earth. It’s going to take collective action from big companies, small companies, nation states, global organizations, and individuals. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I’m committing $10 billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ - Jeff

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on

U sklopu njegove inicijative Bezosov fond za Zemlju će početi ovog ljeta izdavati bespovratna sredstva. "Bit će poduzete kolektivne akcije velikih i malih kompanija, država, globalnih organizacija i pojedinaca", rekao je.

Large ice arch in iceberg in Antarctica PRVI PUT IZNAD 20 CELZIJA Antarktika toplija od Zagreba: "Ovo je opasno i nenormalno"

Posljednjih godina je suzbijanje klimatskih promjena postala popularna aktivnost američkih milijardera, uz Micosoftovog Billa Gatesa, Michaela Bloomberga i upravitelja hedge fondova Toma Steyera, koji se ubrajaju u najbogatije svjetske filantrope u području zaštite okoliša.

Bezos je za Amazon obećao postizanje neutralnost ugljika do 2040. i najavio kupovinu 100.000 električnih dostavnih vozila od američkog startupa Rivian Automotive LLC.

Najavio je da će Amazon pokušati ostvariti ciljeve iz Pariškog klimatskog sporazuma deset godina prije nego što je predviđeno i da će uložiti 100 milijuna dolara u obnovu šuma i močvara.

Toplinski val u Zadru POSLALI APEL I ZAHTJEVE Znanstvenici: Hrvatska je jako neozbiljna oko klimatske krize

Smanjenje emisija ugljika će biti izazovno za Amazon koji dostavlja 10 milijarda predmeta godišnje.

Tvrtka je nedavno bila suočena s prosvjedima aktivista zaštite okoliša u Francuskoj i sve većim pritiskom vlastitih djelatnika da se poduzmu mjere za zaštitu okoliša.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message