News

Komentari 7

'Biden stiže na samit, pokazat će predanost saveznicima'

'Biden stiže na samit, pokazat će predanost saveznicima'

Američki predsjednik sudjelovat će i na sastanku šefova država i vlada EU-a tijekom kojeg će se govoriti o naporima čiji je cilj nametnuti "ekonomske troškove, pružiti humanitarnu pomoć...

Američki predsjednik Joe Biden otputovat će na izvanredni samit NATO-a u Bruxellesu krajem ožujka kako bi ponovio "nepokolebljivu predanost" Sjedinjenih Država svojim saveznicima, u vrijeme ruske invazije na Ukrajinu, rekla je u utorak glasnogovornica Bijele kuće.

POGLEDAJTE VIDEO: Preleti preko Jadrana

- Američki predsjednik sudjelovat će i na sastanku šefova država i vlada EU-a tijekom kojeg će se govoriti o naporima čiji je cilj nametnuti "ekonomske troškove, pružiti humanitarnu pomoć onima koji su pogođeni nasiljem i odgovoriti na druge izazove - rekla je Jen Psaki.

Po glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu, koji je sazvao izvanredni samit, očekuje se i potvrda "čvrste potpore Ukrajini" i otvaranje pitanja "jačanja odvraćanja i obrane NATO-a pred novom realnošću za našu sigurnost".

"U ovom kritičnom razdoblju, Sjeverna Amerika i Europa trebaju nastaviti imati zajednički front unutar NATO-a", rekao je u priopćenju.

Ruska ofenziva na Ukrajinu intenzivirala se u utorak, uz seriju napada na Kijev u kojemu je proglašen policijski sat, unatoč nastavku pregovora dviju strana.

NATO bi trebao održati izvanredni samit 24. ožujka kada počinje i dvodnevni samit EU-a. Sudjelovanje američkog predsjednika na sastanku na vrhu Europske unije iznimno je rijedak događaj.

PRATITE RAZVOJ DOGAĐAJA U UKRAJINI UŽIVO IZ STUDIJA:

Najčitaniji članci