News

Komentari 15

Bidenov izbor: Buttigieg kao prvi deklarirani gay ministar

Bidenov izbor: Buttigieg kao prvi deklarirani gay ministar

Njegovo imenovanje još treba objaviti prijelazni tim novoizabranog presjednika Sjedinjenih Država a zatim potvrditi Senat

Bivši kandidat za Bijelu kuću Pete Buttigieg, otkriće demokratskih predizbora, izbor je Joea Bidena za budućeg ministra prometa, čime postaje prvi član američke administracije koji otvoreno priznaje da je homoseksualac, pišu u utorak američki mediji. 

Njegovo imenovanje još treba objaviti prijelazni tim novoizabranog presjednika Sjedinjenih Država a zatim potvrditi Senat.

Nakon izbora Kamale Harris za potpredsjedničku kandidatkinju, ovo je drugi nekadašnji suparnik u stranačkim izborima kojeg je Joe Biden odlučio pozvati u svoj tim.

Tridesetosmogodišnji bivši gradonačelnik South Benda, gradića u saveznoj državi Indiani, među rijetkim je političarima koje je sedamdesetosmogodišnji demokrat Biden pozvao u vladu u kojoj će uz njih biti stručnjaci i tehnokrati.

Ujedno je i među rijetkim osobama koje nisu bile članovi tima bivšeg predsjednika Baracka Obame kojega je Joe Biden bio potpredsjednik od 2009. do 2017.

Najčitaniji članci