News

Komentari 3

BiH: Sud odbio pritvor za dvoje uhićenih u nedavnoj akciji Flajš

BiH: Sud odbio pritvor za dvoje uhićenih u nedavnoj akciji Flajš

Kako su priopćili iz Suda BiH za Kolobarića i M. Prskalo izrečene su mjere zabrane putovanja i mjera povremenog javljanja policiji. Mjere mogu trajati dok za tim postoji potreba,

Sud Bosne i Hercegovine odbio je odrediti privremeni pritvor Ivanu Kolobariću i Matei Prskalo čije izručenje traži Hrvatska u okviru nedavne akciji Flajš u kojoj je osumnjičeno 38 osoba za gospodarske malverzacije.

POGLEDAJTE VIDEO: Svi skandali Ane Karamarko

Kako su priopćili iz Suda BiH za Kolobarića i M. Prskalo izrečene su mjere zabrane putovanja i mjera povremenog javljanja policiji. Mjere mogu trajati dok za tim postoji potreba, a najduže do okončanja ekstradicijskog postupka ili drukčije odluke suda, stoji u priopćenju.

Pripadnici državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su u utorak na području Mostara Ivana Kolobarića i Mateu Prskalo, a dva dana kasnije i Olivera Kolobarića,  drugoosumnjičenog u aferi Flajš. 

USKOK tereti Olivera Kolobarića da je zajedno s prvoosumnjičenim Tomislavom Pavkovićem od 2017. organizirao lanac prijevara tako što je preko raznih kompanija izvlačio novac i umanjivao porez.

Svoje tvrtke su zatim prodavali ili likvidirali. Oliver Kolobarić je imao devet tvrtki u kojima je bio vlasnik ili suvlasnik, a u većini je odgovorna osoba bio brat Ivan Kolobarić. Među osumnjičenima za prijevare je i Ana Karamarko, supruga bivšeg potpredsjednika hrvatske vlade i bivšeg lidera HDZ-a Tomislava Karamarka

USKOK je ranije potvrdio da je otvorio istragu protiv 38 osoba i devet tvrtki preko kojih su, kako se sumnja, njihovi vlasnici izvukli nešto više od 20 milijuna kuna. Uz to su, priopćio je USKOK, utajili i oko 11,3 milijuna kuna poreza.

Najčitaniji članci