News

Komentari 7

Bik Joza već trčkara na farmi u Lasićima. Ima društvo i čeka da mu pronađu nove udomitelje

Bik Joza već trčkara na farmi u Lasićima. Ima društvo i čeka da mu pronađu nove udomitelje

Cilj nam je osigurati da Joza dobije najljepše mjesto za provesti bezbrižan ostatak svog života, kaže vlasnik Mesoprerade Slavko Mađarić. Mnogo je zainteresiranih i traže optimalne udomitelje

Bik Joza dva je tjedna lutao po slatinskim šumama, nakon što je pobjegao pri izlasku iz kamiona u tvornici Mesoprerade, a jučer su ga napokon uhvatili u šumovitom rubnom djelu Slatine. 

POGLEDAJTE VIDEO

U potrazi sa zaposlenikom Mesoprerade i pobjednikom RTL-ova Superpara, Gordonom Turkom, sudjelovali su policija, grad, lovac Matteo Gonza, uzgajivač jelena i divljači Darko Zovko te Lovačka udruga Jelen (Nova Bukovica). 

Joza nije ozlijeđen, a u dobrom stanju su ga smjestili na obližnju farmu u Lasićima gdje su ga zbrinuli i pružili mu svu potrebnu njegu. Tamo ima i veliko stado koje će mu biti društvo sve dok se ne odabere trajni udomitelj koji će se onda pobrinuti da bik živi dugo i sretno.

Iz Mesoprerade su poručili kako je narastao broj zainteresiranih da udome Jozu te se moraju potruditi da odaberu optimalnog udomitelja gdje će mu biti dobro, ali i gdje će ga zainteresirani lokalci moći posjetiti. 

- Najbitnije je da je naš bik Joza dobro, da nitko nije ozlijeđen pri njegovom lutanju, i da je ova potraga rezultirala sretnim krajem. Cilj nam je osigurati da Joza dobije najljepše mjesto za provesti bezbrižan ostatak svog života, za što se svakako sam izborio - rekao je predsjednik Uprave Mesoprerade Slavko Mađarić.

Dodao je da se tvrtka zahvaljuje svima koji su sudjelovali u potrazi, ali i svima koji su ponudili udomiti ovog hrabrog bijelog bika – sada već legendu - za kojeg vjeruju da će ga slatinski kraj još dugo pamtiti.

 

Najčitaniji članci