Obavijesti

News

Komentari 216

Bila je na sniženju: Ružičastu krivotvorinu platio 2600 kuna

Kupac je na internetu primijetio da se prodaje jakna proizvođača Holubar snižena s 4900 na 2600 kuna. Imali su veličinu, boju, dodatno ih je provjerio na Facebooku i imali su 29.000 lajkova

VIDEO

Godinama kupujem na internetu. Nikad problema. Čak i kad sam vraćao što sam bio kupio, išlo je sasvim glatko. A onda sam umjesto originalne zelene kvalitene jakne od 2600 kuna dobio dječju crveno-ružičastu plastičnu jaknu od 100 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:56

Priča je to našeg čitatelja koji je nedavno postao žrtva prijevare. Na internetu je primijetio da se prodaje jakna proizvođača Holubar snižena s 4900 na 2600 kuna. Vrijeme je popusta, nije ništa sumnjao.

- Na većini stranica nije bilo broja ili boje koju sam htio. Pa sam tražio dalje. U tražilicu bih upisao model jakne i preko fotografija ulazio u stranice. Tako sam naletio na dansku stranicu J. Lindeberg, cijena je bila ista - 2600 kn - prepričava naš čitatelj. Imali su veličinu, boju, dodatno ih je provjerio na Facebooku i imali su 29.000 lajkova. To ga je ohrabrilo da je stranica originalna te je uplatio 2616 kuna. Shvatio je da je prevaren kad je dobio elektroničku poštu s potvrdom, odmah je zvao banku, ali novca više nije bilo. A i stranica je lažna te nema veze s tvrtkom J. Lindeberg.

- Najgore je što sam sve platio karticom svoje žene - jada se čitatelj.

Stalni sudski vještak za telekomunikaciju i internet Saša Aksentijević kaže da trenutačno ima mnogo internetskih prijevara i da je možda najbolje oružje u borbi protiv lažnih stranica kupnja preko PayPala.

- Čak ako kupite na lažnoj stranici, PayPal novac isplaćuje trgovcu tek nakon 30 dana, kad se uvjeri daje sve u redu, a za svaku prijevaru vraća novac kupcima - kaže naš sugovornik. Dodaje i kako je najbolje kupovati na stranicama koje počinju prefiksom “https” i da imaju simbol zatvorenog lokota. Stranice koje nude nerealne popuste od 80 i više posto zvono su za uzbunu, kao i one na kojima nema informacija o načinu rješavanja sporova s kupcima.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 216
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela