Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
216 komentara

Bila je na sniženju: Ružičastu krivotvorinu platio 2600 kuna

Kupac je na internetu primijetio da se prodaje jakna proizvođača Holubar snižena s 4900 na 2600 kuna. Imali su veličinu, boju, dodatno ih je provjerio na Facebooku i imali su 29.000 lajkova

216 komentara

Godinama kupujem na internetu. Nikad problema. Čak i kad sam vraćao što sam bio kupio, išlo je sasvim glatko. A onda sam umjesto originalne zelene kvalitene jakne od 2600 kuna dobio dječju crveno-ružičastu plastičnu jaknu od 100 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Priča je to našeg čitatelja koji je nedavno postao žrtva prijevare. Na internetu je primijetio da se prodaje jakna proizvođača Holubar snižena s 4900 na 2600 kuna. Vrijeme je popusta, nije ništa sumnjao.

- Na većini stranica nije bilo broja ili boje koju sam htio. Pa sam tražio dalje. U tražilicu bih upisao model jakne i preko fotografija ulazio u stranice. Tako sam naletio na dansku stranicu J. Lindeberg, cijena je bila ista - 2600 kn - prepričava naš čitatelj. Imali su veličinu, boju, dodatno ih je provjerio na Facebooku i imali su 29.000 lajkova. To ga je ohrabrilo da je stranica originalna te je uplatio 2616 kuna. Shvatio je da je prevaren kad je dobio elektroničku poštu s potvrdom, odmah je zvao banku, ali novca više nije bilo. A i stranica je lažna te nema veze s tvrtkom J. Lindeberg.

- Najgore je što sam sve platio karticom svoje žene - jada se čitatelj.

Stalni sudski vještak za telekomunikaciju i internet Saša Aksentijević kaže da trenutačno ima mnogo internetskih prijevara i da je možda najbolje oružje u borbi protiv lažnih stranica kupnja preko PayPala.

- Čak ako kupite na lažnoj stranici, PayPal novac isplaćuje trgovcu tek nakon 30 dana, kad se uvjeri daje sve u redu, a za svaku prijevaru vraća novac kupcima - kaže naš sugovornik. Dodaje i kako je najbolje kupovati na stranicama koje počinju prefiksom “https” i da imaju simbol zatvorenog lokota. Stranice koje nude nerealne popuste od 80 i više posto zvono su za uzbunu, kao i one na kojima nema informacija o načinu rješavanja sporova s kupcima.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message