Obavijesti

News

Komentari 13

Bili smo kod Obamine kuće u najčuvanijoj četvrti u Chicagu

Bili smo kod Obamine kuće u najčuvanijoj četvrti u Chicagu
1

Predsjednikova kuća u Chicagu je u najčuvanijoj četvrti, a samo je kilometar dalje najozloglašenije naselje u kojem vladaju kriminalci. Agenti su pred kućom od 0-24

VIDEO

Gospođo, što to radite? odjednom sam čula dubok muški glas iza sebe. Okrenula sam se i vidjela ćelavog visokog muškarca s tamnim sunčanim naočalama, slušalicom u uhu i u plavoj pancirki. Odmah sam shvatila da je to tajna služba koja čuva najpoznatiju kuću u Chicagu. Pokazao mi je ogradu koju sam ja naivno zaobišla. Vratila sam se nekoliko koraka unatrag i nastavila slikati, a on je ušao u crni Jeep zatamnjenih stakala. Otvorio je prozor nekoliko centimetara, tako da i ja mogu vidjeti da me promatra. Morala sam stati točno 50 metara dalje od Obamine kuće. Svima je zabranjeno prići bliže. Okruženo drvećem, predsjednikovo se zdanje ipak vidi. Sa svih je strana ograđeno, a tajni agenti čuvaju posjed od 0 do 24.

- Ne znam kad i kamo idu na zahod, što jedu, a pogotovo kad se mijenjaju. To je toliko dobro organizirano da nitko još nije primijetio kad dođu drugi agenti, a ovi odu - kaže susjeda koja živi nedaleko od američkog predsjednika. Dodala je da je njihova četvrt već četiri godine, najsigurnija. Naime, svakih nekoliko minuta prolazi policijska patrola. Na ulicama uokolo vlada red i mir do te mjere da se ne može vidjeti ni papirić na tlu. Samo vjeverice. One su tamo poput naših golubova ili mačaka. Svagdje su i na njih nitko ne obraća pozornost. Najviše sam ih zamijetila u Obaminu vrtu. Svako toliko bi neka iskočila iz žbunja i malo se protegnula na sunčanoj livadi ispred kuće. Pitala sam susjedu kakvo je stanje kad predsjednik dolazi kući.

- To su velike mjere sigurnosti. Nitko ne smije proći 300 metara od kuće. A kako je osnovna škola prekoputa, to jutro, ako je obitelj tu, svaki roditelj koji dovozi dijete mora izaći iz automobila. Onda ulaze psi, koji prenjuškaju cijeli automobil, a roditelji prolaze kontrolu tajnih agenata. Tek onda smiju proći do ulaza u školu. Na školi je popis svih učenika i imena i prezimena obaju roditelja. Nakon što Tajna služba provjeri podatke, mogu ostaviti dijete u školi. Ista procedura slijedi i kad dolaze po dijete u školu - kaže nam susjeda. Samo kilometar dalje od Obamine kuće najozloglašenija je četvrt u Chicagu.

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...