Obavijesti

News

Komentari 4

Bili su tako neodoljivi: Svi su htjeli da zaista postanu par...

Bili su tako neodoljivi: Svi su htjeli da zaista postanu par...
1

'Zgodna žena', pomalo bajkovita priča o prostituki i poslovnom čovjeku koji se zaljubljuje u nju, momentalno je postala hit u cijelom svijetu. Svi su htjeli izgledati kao Julia Roberts i biti šarmantni kao Richard Gere

VIDEO

Na ekranu je njihova ljubav blistala i očarala gledatelje širom svijeta, no u stvarnom životu zaljubljeni parovi u filmu bili su samo prijatelji. Neki se čak nisu dobri ni slagali. Donosimo vam feljton o velikim filmskim ljubavima koje se, kako je čest slučaj u Hollywoodu, nisu nastavile i kad su se kamere ugasile...

'Ljubimica Amerike' imala je samo 23 godine kad je postala zvijezda glumeći prostitutku sa Hollywood Boulevarda u hit Filmu Zgodna žena iz 1990. u kojoj joj je partner bio tada već slavni  Richard Gere.

Film ju je lansirao u najpopularniju i najpoželjniju glumicu na svijetu, a Richardu učvrstio tadašnju poziciju vodećeg holivudskog šarmera.

Prekrasna i tragična ljubavna priča zbog koje su svi plakali...
Prekrasna i tragična ljubavna priča zbog koje su svi plakali...

Zapravo, u filmu se radi o tome kako sredovječni biznismen plaća mlađoj prostitutki da živi s njim i glumi mu djevojku tjedan dana i to i nije bio baš neki scenarij za romantičnu komediju. Ali, te 1990. to je postao najveći filmski hit.

Kemija je bila samo na filmu

Sve žene su željele izgledati kao Julia Roberts a svi muškarci su htjeli biti zgodni i elegantni kod Richard Gere.

A iako su Julia i Richard bili apsolutno neodoljivi u tom filmu i svi su vjerovali da su i u stvarnom životu postali par to se nije dogodilo.

Julia je tada bila u vezi sa Liamom Neesonom, odnosno u vezi su bili od 1988. do 1990. Te iste godine počela je vezu sa engleskim glumcem Kieferom Sutherlandom s kojim je jedno vrijeme  bila i zaručena.

Kiefer Sutherland and Julia Roberts, circa 1990. Credit: 718408_Globe Photos/MediaPunch

U svakom slučaju Julia je krajem 80-ih i početkom 90-ih bila skakala iz veze u vezu, a njezin 18 godina stariji glumački partner Gere očito nije bio njezin tip muškarca. 

Svi su ih obožavali, a oni su uvijek bili i ostali tek - prijatelji
Svi su ih obožavali, a oni su uvijek bili i ostali tek - prijatelji

Glumili zajedno i u Odbjegloj nevjesti

On je 80-ih bio u vezama sa slavnim ženama kao što su Kim Basinger, Priscillom Presley, Barbarom Streisand , a 1991. je oženio tada najpoznatiji supermodel na svijetu Cindy Crawford.

Archival Cinema and Entertainment

Julia i Richard koji su se izvrsno slagali tijekom snimanja filma nastavili su suradnju devet godina kasnije. Zajedno su snimili romantičnu komediju 'Odbjegla nevjesta' koja je također  osvojila srca publike i postigla veliki uspjeh.

Naime, jednostavna radnja šarmantnog zapleta i dvoje holivudskih glumačkih velikana, čija je kemija na platnu već bila nadaleko poznata, osigurala je filmu popularnost i veliku gledanost.


Šarmantni Gere i slatkica velikog osmjeha Roberts jednostavno su prokušana kombinacija koja je tom filmu donila zaradu od pola milijarde dolara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Sanirao se neki zid i iskočili su tanjuri. Pokazao sam ih Titu...'
FELJTON: TAJNI DOSJEI UDBE (6)

'Sanirao se neki zid i iskočili su tanjuri. Pokazao sam ih Titu...'

U neposrednoj blizini Barbarige nalazi se vojni objekt - kasarna u kojoj je smještena jedinica 5. VPS. Vojni objekt je ograđen žičanom ogradom i jedino na tom mjestu do sada nisu vršena arheološka istraživanja

Misterij Seusovog blaga: Tko je našao i ukrao vrijedno posuđe?
FELJTON: TAJNI DOSJEI UDBE (5)

Misterij Seusovog blaga: Tko je našao i ukrao vrijedno posuđe?

Dan nakon prijave Vesne Girardi-Jurkić, koja je završila i na nekim od važnijih političkih adresa u Hrvatskoj, okružni javni tužitelj u Puli zatražio je od Službe javne sigurnosti provođenje istrage
Monty se posebno zanimao za 'mržnju' između Hrvata i Srba
FELJTON: TAJNI DOSJEI UDBE (4)

Monty se posebno zanimao za 'mržnju' između Hrvata i Srba

William Montgomery je bio arhitekt Miloševićeva sloma. Slično je radio kod nas kad je stvorena ‘šestorka’ koja je dobila HDZ na izborima 2000. godina