Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
35 komentara

Biljke, sklanjajte se s puta! Ovršili su magnoliju i borove

Toga ima samo kod nas: Ovrhu magnolije i borova naredio je Grad Karlovac. Vlasnici dvorišta tvrde da su to učinili samo kako bi se došlo do garaža

Andreja Thomas/24sata
Foto: Andreja Thomas/24sata
35 komentara

Rušite, samo rušite. Sve srušite, i kuću ako hoćete! Ovo je sramota! Valjda grad voli rušiti, vikala je u utorak Renata Dupin dok je s majkom Milkom u nevjerici gledala kako radnici karlovačkog Zelenila, Čistoće i Arkade otkopavaju magnoliju i borove.

Šokirani su bili i prolaznici koji su gledali kako iz nekadašnjeg dvorišta obitelji Dupin, koje je prije osam godina pripalo Gradu Karlovcu, “ovršuju” biljke. Uz radnike i komunalnu redarkinju na ovrhu su došli policajci.

- Grad Karlovac nam je ovršnim postupkom prije osam godina oteo dvorište i srušio pergolu – ukrasnu ogradu u dvorištu za koju smo imali građevinsku i lokacijsku dozvolu, a sad su se namjerili na biljke. Počupali su mi biljke stare gotovo 50 godina, a sve to kako bi vlasnici bespravno sagrađenih garaža imali pristupni put do njih - govori Milka Dupin dok redarkinja naređuje radnicima da uklone i ružu penjačicu koja se nadvijala preko spornog dvorišta. Milkina kuća stara je 300 godina te je zaštićeni spomenik kulture.

- Iako imam građevinsku i lokacijsku dozvolu za ukrasnu ogradu, prije osam godina su nam je ovršnim postupkom srušili. Grad je sudskim putem oteo našu česticu - tvrdi Milka. Opunomoćenik Grada, odvjetnik Hrvoje Medarić, kazao je da je čestica u vlasništvu Karlovca koju je obitelj Dupin uzurpirala, odbijala predati u posjed Gradu, koji nije imao drugog izbora od ovrhe.

- Grad je vlasnik ove i susjedne čestice, a garaže su u privatnom vlasništvu. Grad Karlovac to namjerava urediti da bude dobro svim stanarima - kaže Medarić.

Sve za garaže 

Odvjetnik Dražen Lančić, koji zastupa obitelj Dupin, kaže da je riječ o prekoračenju ovlasti kad je riječ o ovršnom postupku.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message