Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Bio je jednostavan, skroman i nesebičan: Svi su ga voljeli...

Nikad prežaljeni hrvatski karizmatik fra Zvjezdan Linić napustio je ovaj svijet prije točno pet godina. No njegova dobrota i njegova dobra djela nikad neće biti zaboravljena

Foto: Pixsell
11 komentara

Bog je tako odredio. Uzeo je brata Zvjezdana sebi. Iako ga vidljivo i tjelesno gubimo, dobili smo puno više. Vjerujem da imamo zagovornika kod nebeskog oca u čiji se zagrljaj fra Zvjezdan smrću vratio. Njegov lik možemo iščitati u riječima iz knjige Mudrosti: ‘Duše su pravednika u ruci Božjoj i njih ne dotiče muka nikakva’. Fra Zvjezdan se je svugdje cijeli davao. Svugdje ga pamte po dobroti, blizini, povjerenju i miru koji je unosio svojom pojavom - ispratio je fra Zvjezdana Linića na posljednji počinak vidno dirnut fra Željko Železnjak, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Prije točno pet godina vjernici diljem Hrvatske su tugovali. Omiljeni hrvatski karizmatik izgubio je bitku sa zloćudnom bolesti u 73.godini života. Fra Zvjezdan Linić bio je jednostavan, skroman i nesebičan, a cijeli svoj život posvetio je bolesnima, nesretnima.. I kad zbog bolesti, a imao je neoperabilni tumor na mozgu, nije mogao govoriti, svejedno bi molio za druge ljude. 

zvjezdan | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Dobro je podnosio bolest sve do posljednjih dana kada najviše vremena provodio u krevetu. Ipak, bio je na planiranim duhovnim obnovama sve do smrti.

- Ima jako puno ljudi koji su ozdravili i za njegova života, doživjeli duboku promjenu i započeli jedan drugi život zahvaljujući njegovoj ljubavi - kazao nam je svojevremeno fra Ivan Matić koji je nakon smrti fra Zvjezdana Linića nastavio njegov rad u Kući susreta Tabor. 

'Od Gospodina i svoju bolest prepoznajem kao dar '

I pred sam kraj života fra Zvjezdan je bio svjestan svega. Da ga smrt čeka i da je mora prihvatiti. 

Robert Anić/Pixsell | Autor: Robert Anić/Pixsell Foto: Robert Anić/Pixsell

- Od Gospodina i svoju bolest prepoznajem kao dar i kao mogućnost svjedočenja! Prihvaćam od Gospodina zdravlje i umor i bolest i smrt: sve se pretvara u milost Božju. Dragi brate, hvala ti za Tvoje molitve. Uvijek zahvaljujem svima koji mole za moje zdravlje, ali Božja svemoć je u opraštanju. Moli da i meni iskaže svoje milosrđe po oproštenju mojih grijeha. Važnije je živjeti u miru s Bogom, uživati u njegovoj blizini, pa čak biti i bolestan, nego zdrav lutati daleko od Njega. Bog nije poslao svoga Sina na svijet da izliječi sve bolesti – niti je Gospodin trpio zato da svi budemo lijepi i zdravi , već da se uspostavi zajedništvo u ljubavi Boga i čovjeka. Zato moli za snagu da i ja prihvatim volju Božju kako je to Isus učinio u Getsemaniju - napisao je fra Zvjezdan u jednom od zadnjih SMS-ova koje je poslao.

Na pogrebu fra Zvjezdana Linića u Samoboru okupilo se više od 10.000 ljudi. 

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ustala iz kolica nakon Linićeve molitve

Pokojni fra Zvjezdan Linić u kući susreta Tabor u Samoboru redovito je održavao susrete. Na jednom susretu u prosincu 2012. godine bila je i djevojka koja je tada imala 25 godina. Bespomoćno je sjedila u kolicima u kojima je završila zbog operacije tumora. Kako kažu svjedoci, djevojka je imala liječničku dokumentaciju koja je potvrđivala njeno stanje. Nakon molitve djevojka je ustala. 

Bojažljivo je krenula iz kolica ponesena Duhom Svetim, a uz jednu osobu se usudila dići. I tad je prohodala! Svi smo zaplakali - rekao je tada fra Linić. 

Foto: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram

To nije bio jedini slučaj kojem su vjernici u Taboru svjedočili čudesnim ozdravljenjima. Jedna je žena ispričala kako zbog lošeg ginekološkog nalaza nije mogla imati djece. Sa suprugom je došla u Tabor i tamo su proveli tri dana u molitvi, pjesmi i  slušanju raznih svjedočanstava. Ubrzo nakon toga žena je ostala trudna. 

Darko Peranović kazao je da se čudo njegovog ozdravljenja od hepatitisa C zbilo po zagovoru pokojnog karizmatika kojem se molio cijelo vrijeme od njegove smrti. Liječnici nisu mogli vjerovati da je nalaz na hepatitis negativan tako da su ga čak tri puta slali na vađenje krvi. 

- Sad mi u liječničkoj dokumentaciji piše da sam zdrav, a liječnici su mi rekli kako nema šanse da se bolest vrati. Na svojoj sam koži osjetio da su čuda po zagovoru fra Zvjezdana Linića itekako moguća. Zato se molite - ispričao nam je prije četiri godine hrvatski branitelj Darko Peranović.

Luka Stanzl/PIXSELL  | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL/Igor Soban/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Igor Soban/PIXSELL

Na duhovne obnove mu godišnje dolazilo i 30 tisuća ljudi

- Ima političara koji dolaze na seminare i za koje molim molitve oslobođenja. Nekima su te molitve potrebne. Bilo bi dobro kada bi i tajkuni dolazili na seminare - rekao je Linić u jednom intervjuu.

Mnogi koji su dolazili na njegove seminare smatrali su ga karizmatikom, a govorili su i da je egzorcist što on nikada nije htio potvrditi. Njegove duhovne obnove je godišnje prolazilo oko 30.000 Hrvata. Neki su od njih, tvrdio je Linić, na seminarima progovorili aramejskim, hebrejskim i latinskim jezikom.

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

- Na seminarima zazivamo Duha Svetoga da siđe na nas. Tada neki od vjernika dobiju dar u jezicima. Kada se zapali njihovo srce, ne mogu sve to izreći i slaviti Boga na hrvatskom jeziku pa Bogu zahvaljuju na hebrejskom, aramejskom...To je dar kao i dar molitve - rekao je svojedobno Linić.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message