Obavijesti

News

Komentari 14

Bio je uzoran obiteljski čovjek: Žene je silovao pa davio šalom

Bio je uzoran obiteljski čovjek: Žene je silovao pa davio šalom
1

Genadij Mikaševič, oženjeni otac dvoje djece, bio je vrijedan radnik i primjeran član Komunističke partije. Nije pio i uvijek se ponašao besprijekorno. A cijelo to vrijeme je silovao i ubijao žene...

VIDEO

Najgori ruski serijski ubojica u povijesti, bivši ruski policajac Mikhail Popkov,  u ponedjeljak je osuđen za silovanja i ubojstva 56 žena. Donosimo vam priče i o najgorim ruskim serijskim ubojicama koji su sijali strah u Rusiji i u bivšem SSSR-u..

Bjelorus Genadij Mikašević (Gennady Mikhasevich) na monstruozan način od 1971. do 1985. ubio je 36 žena. Službeno. On je tvrdio da ih je bilo i više. Prije nego je osuđen na smrt i streljan 1987. priznao je ubojstvo 43 žene dok stručnjaci tvrde da je kriv za smrt 55 žena.

Ovaj je monstrum ubijao isključivo žene.  Namamio bi ih u svoj auto, odveo na izolirano mjesto, silovao, pa potom udavio. Nije nosio oružje sa sobom već je improvizirao. Najčešće je koristio šal, ali ili predmete koje bi pronašao u blizini mjesta zločina.

Po zanimanju metalac, bio vrijedan i uzoran član društva. Osim članstva u Komunističkoj partiji bio je i dobrovoljac u lokalnoj narodnoj policiji.

Počeo je ubijati sa 24. godine kad ga je ostavila djevojka. Bio je u vojsci i jedva čekao kad će se vratiti kući. No ona je već našla drugoga i odlučila se udati za njega.

Ubijao je punih 14 godina

Mladi Genadij pao je u depresiju. Htio je ubiti sebe. S konopcem u rukama lutao je tražeći mjesto gdje bi bilo najbolje objesiti se. No tada je ugledao usamljenu ženu i u trenutku je odlučio ubiti nju, a ne sebe. Slučajnu prolaznicu je silovao pa joj oduzeo život i u tom trenutku osjetio neopisivi užitak. Ubojstva su se uskoro nastavila.

On je u međuvremenu završio tehničku školu, zaposlio se, oženio i dobio dvoje djece. Ženama koje je ubio ukrao bi nakit i poklanjao ga supruzi.
Policija je godinama bezuspješno pokušavala pronaći ubojicu. Uhitila je čak 14 'ubojica', neke osudila na dugogodišnje kazne zatvora, a neki su i pogubljeni. Nitko nije sumnjao u uzornog Mikaševića. I taman kad bi policija mislila da je napokon uhvatila ubojicu pojavio bi se novi leš.

Pomagao policiji tražiti ubojicu

Mladi inspektor Nikolaj Ignjatović preuzeo je istragu 1984. godine. Shvatio je da su žene ubijane uvijek u blizini puteva te je pretpostavio da je u pitanju djelo iste osobe. Također, svjedoci su često u blizini mjesta zločina viđali ruski automobil, popularni “Zaporožac”, crvene boje. Ignatovič je započeo intenzivnu istragu a Mikašević mu je u tome svesrdno pomagao.

Naime, kao dobrovoljac u lokalnoj narodnoj policiji on se priključio potrazi. Provjeravao je crvene automobile i saslušavao vlasnike koji su bili na listi inspektora Ignjatovića, a bilo ih je oko 200 tisuća. U vrijeme potrage ubio je čak 12 žena.

Izdao ga potpis

U cilju rješavanja slučaja, poslao je anonimno pismo u lokalne novine. Malo izmijenjenim rukopisom napisao je da organizacija 'Patriote Vitebska' stoji iza ubojstava. Posljednja Genadijeva žrtva imala je ispisano na grudima krvlju ‘’Patrioti Vitebsk’’.

E, i tu je i napravio grešku. Policija je tajno provjeravala 556 tisuća potpisa u okruženju. Rukopis koji je koristio Genadij imao je najviše podudarnosti, samoglasnici su se poklapali. U tom trenutku bilo je očigledno da se radi o Mikaševiću, visokom pozicioniranom članu Komunističke partije. I daljnje otkrivanje dokaza, detaljno ispitivanje crvenog Zaporožeca -  sve je vodilo prema pravom ubojici.

Mikašević  je uhićen je u prosincu 1985. U početku je odbacio sve optužbe, ali je nakon intenzivnog saslušanja sve priznao. Kazao je da nije imao problema namamiti žene, dovoljno je bilo da im ponudi vožnju automobilom što se tada u tom dijelu SSSR-a nije odbijalo.

Osuđen je na smrt i streljan je u prosincu 1987. godine. Imao je 40 godina.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista
MIRIS SKANDALA

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista

Ljubiteljica aristokracije, milijunaša i nacista - genijalna modna ikona Coco Chanel cijelo vrijeme okupacije Francuske provela je u hotelu Ritz gdje je bila smještena nacistička vrhuška

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...
GRENFELL TORANJ

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...

Poznati londonski neboder Grenfell na današnji dan prije dvije godine planuo je kao šibica. U požaru je život izgubile 72 ljudi, dvoje ih je podleglo ozljedama u bolnici dok je 70 ljudi bilo ozlijeđeno
Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'
20 GODINA OD PREKRETNICE

Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'

NATO-ova tromjesečna intervencija zaustavila je nasilje između albanskih separatista i srpskih snaga kojima je upravljao Slobodan Milošević. Iako je nasilje zaustavljeno, dvije se strane nikada nisu pomirile u cijelosti