Obavijesti

News

Komentari 94

'Bitka' ljepotica za Gradsko vijeće: Mišura ušla, misica nije

'Bitka' ljepotica za Gradsko vijeće: Mišura ušla, misica nije
3

Šef šibenskog SDP-a Franko Vidović rekao je da građani u drugom krugu 'biraju između svjetla i tame'. Presudna bi mogla biti dva mandata Ante Gašperova Čače

VIDEO

U Gradsko vijeće Šibenika je kao osma na listi HDZ-a ušla i najljepša sportašica Olimpijskih igara u Londonu, košarkašica Antonija Mišura, a i tenor klape Maslina Branko Bubica koji je bio deveti. 

Mišura nije stigla slaviti u izbornom stožeru HDZ-a jer se u Dubrovniku s košarkaškom reprezentacijom priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo. Nakon prvenstva Mišura odlazi u francuski Toulouse za koji je potpisala ove sezone.

S druge strane, još jedna ljepotica, bivša misica Katarina Prnjak, koja je bila sedma na listi Loze - Nezavisne liste, nije prošla u Gradsko vijeće. 

Lista koju je izabrala nije ni prošla izborni prag.

SDP: Građani u drugom krugu biraju između svjetla i tame

Izborna bitka za Šibenik tek predstoji. Aktualni SDP-ov gradonačelnik dr. Ante Županović (36,79 posto) u prvom krugu je osvojio tek nešto manje glasova od HDZ-ovog protukandidata dr. Željka Burića (42,07 posto). Očekuje se teška kampanja za drugi krug.  

Šef šibenskog SDP-a Franko Vidović dao je to naslutiti i oštrim nastupom na konferenciji za novinare u ponedjeljak, gdje je rekao da građani u drugom krugu 'ne biraju između ove ili one koalicije nego između svjetla i tame'.  

- Građani biraju između ljetne pozornice na Sv. Mihovilu i guslara na Poljani. Između gusli i Terranea, banja, škole na Meterizama - rekao je Vidović, aludirajući na središnji predizborni skup HDZ-a u Šibeniku gdje je nastupao narodni pjesnik i guslar Dane Jurić. 

O sudbini Šibenika odlučit će kamiondžija Ante Gašperov

SDP-ovci kažu kako su sada u boljoj situaciji nego prije četiri godine i uvjereni su da će u drugom krugu pobijediti. Očekuje se oštra kampanja, ali puno će teže i oštrije biti u pregovorima za formiranje većine u gradskom vijeću. 

Naime, HDZ je u Gradskom vijeću osvojio najviše, 12 mandata, SDP devet, a nezavisne liste Stipe Petrine i Ante Gašperova Čače po dva mandata. Petrina je odmah rekao da s HDZ-om ne ide, a Ante Gašperov Čače se za sada ne želi izjašnjavati. 

- Građani su glasovali za moju listu jer je nezavisna. Mislim da bi bilo pošteno da ostane nezavisna do kraja - kaže Čače. Bez obzira na njegova promišljanja i želju da ostane nezavisan, činjenica je da će on određivati tko će imati većinu u Gradskom vijeću Šibenika. Šibenski kamiondžija, vlasnik Vučne službe Čače, odlučuje o sudbini Šibenika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...