Obavijesti

News

Komentari 326

Bivša glasnogovornica policije dobila je godinu dana zatvora

Bivša glasnogovornica policije dobila je godinu dana zatvora
4

Sutkinja je smatrala da uvjetna nije dovoljna pa je Marina Kraljević Gudelj osudila na godinu dana zatvora koja je, pak, zamjenjena radom za opće dobro jer je majka

VIDEO

Bivša glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević Gudelj proglašena je krivom za krivotvorenje svoje diplome na Općinskom sudu u Zagrebu. Nepravomoćno je osuđena na godinu dana zatvora koji je zamijenjen radom za opće dobro: za jedan dan zatvora mora odraditi dva sata.

Oduzima joj se diploma Filozofskog fakulteta koja će se uništiti nakon pravomoćnosti. Sutkinja  Sandra Kantolić rekla je kako nadležnom Zavodu za zapošljavanje mora dostaviti radnu knjižicu gdje će joj poništiti stručnu spremu. Dužna je i platiti troškove suda. 

Sutkinja Kantolić je objasnila kako tijekom rasprave nije bilo sporno da je riječ o ispravi koja je tiskana na originalnom obrascu s originalnim potpisom dekana Botice. Međutim, Sud smatra da je riječ o intelektualnom falsifikatu jer je u javnoj ispravi naveden neistinit sadržaj, a lažno je prikazano da je okrivljena stekla sedmi stupanj spreme, profesora engleskog jezika i etnologije. 

To je potvrdila njezina mentorica Milana Černelić. Ona poriče da je Kraljević Gudelj kod nje diplomirala. U evidenciji ne postoji ni seminarski rad koji je trebala odraditi prije diplome. Indikativno je i to što nema njezinog dosjea, a oni se trajno čuvaju na fakultetu ili kao 'otvoreni' ili kao 'diplomirani'. Nje nema ni među jednima ni među drugima. Sud smatra da nije obranila diplomski, da ga nije ni pisala, a nije mogla ni pristupiti diplomskom jer nije imala sve položene ispite.

Dodala je da je broj na diplomi isti kao na diplomi druge studentice, a sama okrivljena nema diplomski rad već samo neke stranice.

Smatra da je time pokazala poseban stupanj drskosti s obzirom na to da je diplomu iskoristila u MUP-u i napredovala unutar sustava. Pristala je i na najrigoroznije provjere tijekom unaprjeđenja.

Sutkinja je smatrala da uvjetna kazna nije dovoljna, ali s obzirom na to da je majka i nikada prije nije kažnjavana, kazna je zamijenjena radom za opće dobro. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 326
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...