Obavijesti

News

Komentari 3

Bivša pomoćnica ministrice pravosuđa dobila dvije godine

Bojana Pejkić (51) uzimala je novac kako bi ožurivala rješavanje podnijetih zahtjeva za privremene i stalne boravke, državljanstva ili tužbe i udovoljila zahtjevu za zakup

VIDEO

Bivša pomoćnica ministrice pravosuđa i policijska službenica u Upravi za upravne i inspekcijske poslove MUP-a Bojana Pejkić (51) nepravomoćno je osuđena na dvije godine zatvora. Suoptuženici Viktor Mućaj (37) iz Osijeka te Željko Mačešić Jurina (57), vlasnik tvrtke Jurinametal iz Zagreba, priznali su da im je "sređivala" dokumentaciju što su je trebali dobiti od MUP-a pa su prošli su uvjetnim kaznama. Mućaj je dobio šest mjeseci uvjetno na dvije godine, a i Mačešić Jurina je dobio šest mjeseci. Niti on neće u zatvor, ako u godinu dana ne ponovi nedjelo. Troje optuženih nije u petak bilo na objavi presude sutkinje Daniele Kustec na Županijskom sudu u Zagrebu.

Uskok je Pejkićevu teretio da je tijekom druge polovine 2009, sve do kraja siječnja 2010. primila od Mućaja najmanje 80.000 kuna kako bi u MUP-u te policijskim upravama, postajama i na Upravnom sudu požurivala rješavanje podnijetih zahtjeva za privremene i stalne boravke, državljanstva ili tužbe. Urgirala je u 13 slučajeva. Mačešić joj je pak u dva navrata dao ukupno 29.000 kuna za što je Pejkić preko kolega u Upravi za materijalno-financijske poslove MUP-a isposlovala da se udovolji njegovom zahtjevu za zakup. To je učinjeno, iako Mačešićeva tvrtka nije uredno plaćala zakupninu pa joj je MUP zbog toga trebao raskinuti ugovor te raspisati javni natječaj.

Sutkinja Kustec olakotnim je cijenila prijašnju neosuđivanost Pejkićeve, a otegotnim njezin službeni položaj u MUP-u.

- Riječ je o koruptivnom kaznenom djelu koje je opasno jer se takvim ponašanjem narušava povjerenje građana u institucije- zaključila je sutkinja Kustec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...