Obavijesti

News

Komentari 32

Bivšeg svećenika za ubojstvo osudili na 11 godina zatvora

Bivšeg svećenika za ubojstvo osudili na 11 godina zatvora
4

Danijela Horvata (37) Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je osudio uzevši mu kao olakotnu okolnost žaljenje i kajanje, primjereno vladanje i neosuđivanost

VIDEO

Danijel Horvat (37) nepravomoćno je osuđen na 11 godina zatvora jer je 5. veljače 2014. na podmukao način ubio Vesnu Hajdarović (53) koja ga je godinama opsesivno i posesivno pratila i uznemiravala. Horvat je namamio Hajdarovićevu da 5. veljače 2014. dođe iz Čakovca u Zagreb kako bi razgovarali. Dočekao ju je i pod izlikom da će na miru razgovarati odveo u podzemnu garažu u II. Barilovećevoj. Kada su ušli u garažu na glavu je stavio motociklističku kacigu te zgrabio sjekiricu za meso i njome je najmanje sedam puta udario po glavi. Potom ju je udario i šakom u glavu, a kada je vidio da je još živa legao je na nju pritišćući joj grudni koš te rukama prekrio usta i nos i držao je dok nije umrla. 

Sudac Županijskog suda u Zagrebu Ratko Šćekić je obrazlažući presudu rekao kako je sudsko vijeće odbacilo optužbu da je Horvat ubojstvo izveo i na osobito okrutan način je vještak ustvrdio da je od udaraca u glavu žrtva mogla izgubiti svijest pa u tom slučaju ne bi trpjela bolove koji značajno premašuju tu vrstu bolova u takvim slučajevima. 

Kod izricanja presude sudsko vijeće nije našlo otegotnih okolnosti za Horvata, a kao olakotno su mu cijenili iskreno žaljenje i kajanje, primjereno držanje na sudu, neosuđivanost te doprinos oštećenice koja ga je uporno proganjala unatoč zabrani približavanja.

Branio se da ga je proganjala 

U svojoj obrani Horvat je rekao kako ga je Vesna Hajdarović proganjala na razne načine dok je bio svećenik. 

- To je išlo toliko daleko da je jednom u matičnom uredu u Čakovcu dala moje podatke, rekla da ću ja biti njen suprug te čak dogovorila i platila vjenčanje. Vidjelo se da je psihički nestabilna. Tražio sam zaštitu i imala je zabranu pristupa - tvrdio je Horvat koji se 2012. zaljubio, napustio Crkvu i oženio. Preselio se u Zagreb, no Vesna nije odustajala. Kada je saznala gdje se preselio, ponovno se pojavila.

- Lijepila je moje fotografije na ulazna vrata stana u kojem sam živio. Prijetila mi je smrću, pa sam je u siječnju 2013. prijavio policiji zbog prijetnji i nametljiva ponašanja. Policija joj je zabranila da mi prilazi i približava se zgradi u kojoj sam živio sa ženom i djetetom - rekao je Horvat.

U srpnju 2013. osuđena je na godinu dana zatvora uvjetno. Sud je odlučio kako je neće poslati u zatvor ako u tri godine ne ponovi prijetnje i uznemiravanje. U prosincu 2013. mu je internetom slala vrijeđajuće poruke na koje nije odgovarao. Stoga je ponovno počela dolaziti do zgrade u Barilovićevoj. Zbog svega toga se izluđeni Danijel iselio i posljednja dva mjeseca spavao na drugoj adresi. Ponovno mu je počela zvoniti na vrata te se na kraju dogovorio da se s njom nađe na kavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi