News

Komentari 40

Bivši gradonačelnik Iloka preko granice u autu 'vozio' tartufe

Bivši gradonačelnik Iloka preko granice u autu 'vozio' tartufe

Dragun je u razgovoru za Telegram, priznao da je s tartufima uhvaćen na granici prilikom ulaska iz Srbije u Hrvatsku. No kaže kako se sve dogodilo na glup način

Carinska uprava Ministarstva financija je objavila kako 8. studenoga na graničnom prijelazu Ilok ”prilikom ulaska u carinsko područje Unije, 58-godišnji hrvatski državljanin nije prijavio 20,95 kilograma bijelog tartufa koji se nalazio u prostoru rezervnog kotača osobnog vozila hrvatskih registarskih oznaka”.

Događaj se zbio na graničnom prijelazu između Hrvatske i Srbije, u Principovc. Telegram piše da je da je riječ o Zvonimiru Dragunu, bivšem HSS-ovom gradonačelniku Iloka, izabranom 2013. godine.

Dragun je u razgovoru za Telegram, priznao da je s tartufima uhvaćen na granici prilikom ulaska iz Srbije u Hrvatsku. No kaže kako se sve dogodilo na glup način. Njegovi partneri uvezli su tartufe iz Bosne i Hercegovine i ostavili ih kod Draguna. 

On je tartufe stavio u svoj automobil, otišao do vinograda da pregleda grožđe pred kasnu berbu, a kako je njegov vinograd tik uz državnu među sa Srbijom, prešao je granicu da se dogovori za berbu. Dragun kaže kako je zaboravio na tartufe i kad je ponovno ušao u Hrvatsku, carinik ga je zaustavio i pronašao skupocjene gljive. Veli da ih je u automobilsku gumu stavio zbog toga što je njihov miris prilično intenzivan. Kako je objavila carinska uprava muškarcu je zbog prekršaja o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 30.000 kuna. Bijele tartufe, priopćila je Carinska uprava, Područni carinski ured Osijek prodao je registriranom kupcu za iznos od 83.297,61 kuna.

Najčitaniji članci