Obavijesti

News

Komentari 78

Bivši igrač osječkog Metalca postaje poglavica u Kamerunu

Bivši igrač osječkog Metalca postaje poglavica u Kamerunu
3

Mathias Enge igrao je za Metalac, a sad mora završiti karijeru. Djed ga je izabrao za nasljednika među 28 svojih unuka. Zato sada mora završiti nogometnu karijeru

VIDEO

Enga mi je preporučio njegov rođak Mathias Chago. Bio je fantastičan, čak i bolji od Chaga. Igrao je kod nas dvije godine, kaže direktor osječkog Metalca Boro Ivković.

Chago i Enge iz istog su plemena u Kamerunu. Poglavica je dosad bio Engeov djed, a upravo njega je izabrao za nasljednika među 28 unuka. Zato mora završiti karijeru.

- Ako si odabran, odmah se moraš vratiti u Kamerun. Bez obzira na to gdje si, što radiš, čime se baviš... Ta se čast ne odbija - kaže Patrice Kwedi, također nogometaš i Kamerunac, ali pripadnik drugog plemena.

- Teško mi je objasniti kakav ugled uživa poglavica u Kamerunu. Ono što su u Hrvatskoj policija i zakoni, to je tamo poglavica. On je iznad svega, pa i zakona - pojašnjava Kwedi.

Engea su iz Kameruna prošvercali u gepeku autobusa i dovezli u Srbiju. Tamo se odmah svidio Hajduku iz Kule gdje su ga i registrirali, ali ubrzo se pojavio problem.

- Srpske vlasti su ga zatvorile u Šidu pa sam ga ja izvlačio iz zatvora. Nekako sam ga dovezao u Hrvatsku nadajući se da ću mu srediti papire, kao i Chagu, ali su ga i tu zatvorili pa deportirali u Kamerun - kaže Ivković dodajući kako mu se Enge često javljao iz Kameruna kukajući kako ne želi biti tamo jer ne može napredovati u nogometu. 

Napokon je završio u Egiptu, gdje je jedino i mogao otići. No, onda je iznenada postao poglavica.

- Kad je čuo da mora kući, bio je nesretan. Plakao je i kukao, ali u njihovoj tradiciji to ne smiješ odbiti, iako on želi samo igrati nogomet - kaže Ivković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...