Obavijesti

News

Komentari 22

Bivši nogometaš i diler Modrić divljao BMW-om pokraj Zadra

Bivši nogometaš i diler Modrić divljao BMW-om pokraj Zadra

Muškarac je vozio 116 kilometara na sat u mjestu gdje je dopušteno 50. Ubrzao je na 200 km/h, polukružno se okrenuo i nastavio u drugom smjeru. Na kraju je ostavio BMW i pobjegao

VIDEO

Dva vozača divljala su zadarskim cestama baš na dane kada je policija provodila 'pojačane aktivnosti u prometu'. Obojica su bježali policiji, ali su uhićeni i završili su u zatvoru. 

Državljanin BiH (33) dobio je 13 dana, a vozač (41) švicarskog BMW-a dobio je 15 dana kazne. 

Prvi je u prometu "pao" državljanin BiH koji je izazvao prometnu nesreću, a nema ni položeni vozački ispit. 

- U petak u 18 sati u Ulici Borka Šarlije-Kese u Zadru, 33-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka. Nakon toga se vozilom udaljio s mjesta događaja. Ubrzo je pronađen te je tom prilikom odbio alkotestiranje, nakon čega je uhićen i priveden u službene prostorije - kaže Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon istrage je priveden na sud gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru 13 dana. Koliku novčanu kaznu će mu sud odrediti, može se samo nagađati, no sigurno će mu ostaviti debelog traga na kućnom budžetu.

Otprije poznat policiji 

Pokazalo se da je drugi vozač bivši nogometaš Zadra i Rijeke te stari policijski znanac - Josip Modrić, koji je već osuđen zbog kupoprodaje kokaina prije 10 godina kada je dobio dvije godine i mjesec dana zatvora. Prodao ga je Franu Olujiću, sinu poznatog odvjetnika Željka Olujića. Prije četiri godine policija ga je prijavila za iznudu, a privodili su ga i zbog podmetanja požara pod vozilo odvjetnika Davora Buljana 2007. godine. 

I ovoga puta je Modrić imao kokain u svom autu, ali tek 0,2 grama. Svojim BMW-om jurio je 116 kilometara na sat u mjestu gdje se vozi 50. 

- U nedjelju oko 1.30 sati u Ulici Kažimira Zankija u Zadru policijski službenici Postaje prometne policije Zadar službenim vozilom-presretač, koristeći zvučne i svjetlosne signale, pokušali su zaustaviti osobno vozilo BMW, švicarskih registarskih oznaka. Vozilo se kretalo nedozvoljenom brzinom  (prosječnom brzinom od 116 km/h) na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h. Policajci su imali saznanja kako vozač svojim kretanjem ugrožava sigurnost prometa - kaže Grbin. Netko im je već bio dojavio da vozači opet divljaju po cestama.

Vozač je skrenuo na DC-306 pri čemu je naglo povećavao brzinu kretanja oglušujući se i dalje na upozorenja policijskog vozila da se zaustavi. Tamo je  razvio brzinu veću od 200 kilometara na sat! Polukružno se okrenuo kod mjesta Petrčane i to preko pune uzdužne crte na kolniku, te ponovno naglo povećao brzinu kretanja. Na kraju jurnjave, ostavio je BMW i pobjegao, ali mu je, za nepovjerovati, ostala koka u autu!

- Vozilom je nastavio kretanje kroz Kožino prema Zadru te je vozilo ostavio na parkiralištu na području Borika i udaljio se iz vozila. Radi poduzimanje daljnjih mjera i radnji  vozilo je prevezeno u krug Policijske uprave zadarske te je u jutarnjim satima nad 41-godišnjim vozačem provedeno kriminalističko istraživanje kojom prilikom je odbio testiranje na prisutnost droga. Pretragom vozila pronađeno oko 0.2 grama droge kokain koja mu je oduzeta - kaže Grbin.

Nakon provedenog istraživanja, Modrić je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja prekoračenja brzine u naseljenom mjestu, naglo startanje, ne postupanje po naredbama policijskih službenika, nepoštivanje prometnog znaka i odbijanje testa na droge  iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Određena mu je mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zadru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a