Obavijesti

News

Komentari 2

Bivši šef udruge navijača: Zbog slika Tolušića prijete mi smrću

Bivši šef udruge navijača: Zbog slika Tolušića prijete mi smrću

Nakon par mjeseci 'medijske šutnje' Kruno Grlević se oglasio na društvenim mrežama. Grlević tvrdi da zbog mu zbog političkog skandala prijete i ubojstvom...

VIDEO

Bivši dugogodišnji vođa navijačke udruge hrvatske nogometne reprezentacije 'Uvijek vjerni', Kruno Grlević (47), nedavno se našao u središtu medijske pozornosti, ali i političkog skandala s ministrom Tolušićem.

- Uistinu, ne smatram se ni krivcem, ni odgovornim, ni suodgovornim za objavljivanje fotografija u tjedniku Nacional. Istina je samo jedna, ja sam te fotografije doista posjedovao, ne htijući ni manipulirati s njima, niti kome učiniti zlo, a kamoli ministru. Uostalom, medijske mogućnosti danas su takve da sam te fotografije mogao plasirati gdje god - reagirao je Grlević na Facebooku te ustvrdio kako mu se čak prijetilo i smrću.

A ministru Tolušiću je u svojoj ispovijesti poručio: 'Osobno Vam želim reći ovim putem da želim svu sreću Vama i Vašoj obitelji te da u mojem svjetonazoru ne priznajem pravo na prijetnju ikome. U cijeloj priči prijeti se samo - MENI!'

Podsjetimo, zbog prijetnji ministru poljoprivrede i potpredsjedniku Vlade Tomislavu Tolušiću fotomontažama na kojima navodni Tolušić konzumira kokain u društvu prostitutke policija je podnijela kaznenu prijavu protiv Grlevića .

- Riječ je o svojevrsnom epilogu kriminalističkog istraživanja afere koja je u javnosti prozvana 'Špicpapak' zbog toga što je Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) autentičnost fotografija demantirala, između ostalog, time da je muškarac koji je na fotografijama bio u društvu poluodjevene djevojke, a umjesto čije je glave fotomontirana glava ministra Tolušića, na nogama imao cipele sa zaobljenim vrhom dok je Tolušić ustvrdio kako to ne može biti on jer on samo nosi cipele na špic - navodi dnevnik.

Dodaju da iz MUP-ovog odgovora u kojem nije naveden točan činjenični opis za koji se tereti Grlevića proizlazi da je 'prijetnja upućena prema službenoj ili odgovornoj osobi u obavljanju javne ovlasti ili u vezi s njezinim radom ili položajem, što dodatno upućuje na to da se na meti prijetnje našao Tolušić'.

- Kako se može naslutiti, PNUSKOK je koncipirao svoju prijavu najviše na temelju sumnji da je Grlević bio osoba koja je tjedniku Nacional predala sporne fotomontaže. Upravo zbog toga, premda se tijekom istrage spominjalo i ime Grlevićeva poznanika, poduzetnika Claudea Jambrušića, prijava je zasad podnesena samo protiv Grlevića, piše Jutarnji list.

Dodaju i da je tijekom kriminalističkog istraživanja policija zajedno s Uskokom pretražila stanove i poslovne prostore Grlevića i Jambrušića te ih ispitala. Sukob između Grlevića i Tolušića eskalirao je u ljeto lani nakon što je Jambrušić Uskoku prijavio saborskog zastupnika Josipa Đakića zbog iznude, tvrdeći da je Đakić od njega tražio 1,5 milijuna kuna, a zauzvrat bi mu Đakić osigurao isplatu poticaja koje je dobivao do Tolušićeve odluke, navodi Jutarnji list.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Milanović sazvao Sabor, sutra će dati mandat Plenkoviću
IZBORI 2024.

Milanović sazvao Sabor, sutra će dati mandat Plenkoviću

Andrej Plenković objavio je kako su u četvrtak sakupili potrebnih 76 potpisa za formiranje nove Vlade

’Stjepan Čajić ju je postavio za šeficu’; On kaže: ‘To je laž, svi dišemo s radnicima Varteksa’
VARTEKS U ŠTRAJKU

’Stjepan Čajić ju je postavio za šeficu’; On kaže: ‘To je laž, svi dišemo s radnicima Varteksa’

Radnici Varteksa još čekaju plaće. Uprava šuti, sindikati prozivaju dioničara
Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece