Obavijesti

News

Komentari 62

Bizaran slučaj iz Zagreba! Lažna doktorica zavela umirovljenika, drogirala ga i uzela mu Škodu

Bizaran slučaj iz Zagreba! Lažna doktorica zavela umirovljenika, drogirala ga i uzela mu Škodu

Zagrebačka policija prijavila je 42-godišnjakinju osumnjičenu da je obmanjivala 74-godišnjaka kojem je na prijevaran način oduzela 'škodu' i ukrala bankovnu karticu, načinivši mu štetu u iznosu od 11.000 eura

VIDEO

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je da 42-godišnjakinju sumnjiči za prijevaru, krađu, nedozvoljeno posjedovanje bezgotovinskog instrumenta plaćanja i produljeno kazneno djelo računalne prijevare.

Policija sumnja da je 42-godišnjakinja 2022. pod lažnim imenom otvorila profil na društvenoj mreži te porukama započela komunikaciju sa 74-godišnjakom, navodeći da je liječnica koja mu može pomoći u poboljšanju njegovog zdravstvenog stanja.

Otvorila profil pod lažnim imenom

Kako bi stekla odnos povjerenja, 42-godišnjakinja se nastavila dopisivati sa 74-godišnjakom obećavajući mu ljubavnu vezu, kao i sastajati se s njime na raznim lokacijama na području Zaprešića, dodaje PUZ.

Sumnja se da je u kolovozu prošle godine, nakon stjecanja njegovog povjerenja, zatražila od 74-godišnjaka da joj kupi mobitel u vrijednosti od 1740 eura, što je on i učinio, da bi se nekoliko dana kasnije, u namjeri da mu oduzme škodu, sastala s njime u njegovoj kući na području Zaprešića.

Nakon što mu je dala tabletu zasad nepoznatog sastava, 74-godišnjak ju je na njeno traženje popio, nakon čega je 42-godišnjakinja iskoristila njegovu ošamućenost te ga zatražila da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem na parkiralištu jednog zaprešićkog trgovačkog centra. Obmanuti 74-godišnjak je to i učinio te je potpisao bjanko ugovor o kupoprodaji automobila, pri čemu za svoju škodu nije dobio nikakav novac, ističe policija.

Nudila mu ljubavnu vezu

Ujedno se sumnja da je 42-godišnjakinja krajem kolovoza 2023., iz futrole 74-godišnjaka, otuđila njegovu bankovnu karticu, a potom njome kupovala odjeću, tehničke uređaje i drugo. Kako bi prikrila protupravno postupanje, nekoliko dana kasnije je vratila karticu 74-godišnjaku, navodeći da ju je pronašla u svom automobilu.

PUZ dodaje da je 42-godišnjakinja jedno vrijeme obitavala izvan Hrvatske te da je uhićena po povratku, kao i da je predana pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izviješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije