Obavijesti

News

Komentari 58

Bjelovarski div: Vilijam diže predmete teške preko 100 kila

Bjelovarski div: Vilijam diže predmete teške preko 100 kila
6

Vilijam Ded visok je 192 cm i težak 125 kilograma i nosi kilt. Ispočetka se u njemu neugodno osjećao, ali je onda uvidio da ga ne sputava kao sportske hlačice

VIDEO

Jedna od većih atrakcija bjelovarske pučke svečanosti Terezijane bilo je i dvodnevno svojevrsno svjetsko prvenstvo pod nazivom  Highland games. To je natjecanje duge tradicije. Potječe iz srednjeg vijeka kada su se najjači ljudi u Škotskoj, ali i na prostorima britanskog carstva, te Skandinavije nadmetali u nekoliko disciplina na kojima su odmjerili „sirovu“ snagu . Na bjelovarskom turniru koji je organizirao klub Iron man okupilo se devet snagatora iz pet zemalja. Iako je najuspješniji bio 29-godišnji Islanđanin  Heisi Geirmundsson visok 178 cm i težak 132 kg, najveću podršku gledatelja imao je 31-godišnji bjelovarski div Vilijam Ded, visok 192 cm i težak 125 kilograma. Nastupalo se u devet disciplina, a Ded je zaostao za Islanđaninom u bacanju 25 kilograma teškog valjka u vis. Prvak je bacio valjak 4,80 m, a Ded je „zapeo“ na 4,60 m. Posebice je interesantno što se Ded ovim sportom bavi tek šest mjeseci, pa se od njega u budućnosti mogu očekivati i rezultati koji će ga gurnuti u svjetski vrh. 

'Kilt ima prednosti jer natjecatelj nije sputan u hlačicama'

- U siječnju sam otišao s prijateljem na trening u Zagreb i vidio da po snazi, jer je to sport, gdje je snaga dominantna, ne zaostajem za onima koji tamo treniraju godinama. Počeo sam i ja s treninzima i u svibnju u Mađarskoj na Europskom prvenstvu sam osvojio drugo mjesto – kazao je bjelovarski Škot, koji je u okviru Terezijane nosio kilt. 

- Ispočetka sam se neugodno osjećao, a kasnije sam uvidio da kilt ima svoju prednost, jer natjecatelj nije sputavan u sportskim hlačicama – kazao je kroz smijeh Vilijam. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tvrdi kako svaki natjecatelj ima disciplinu u kojoj je dominantan. Kod Deda je to nošenje predmeta (tri) iznad 100 kilograma. U toj je disciplini na Europskom prvenstvu sve protivnike ostavio za gotovo 20 sekundi. Isto tako preko 10 sekundi iza njega ostali su svi u okretanju gume teške 200 kilograma. On ju je okrenuo osam puta najbrže. Dok je nešto sporiji bio u stavljanju na kamion tri predmeta. Kamen 93 kilograma, i dvije kugle. Jedna od 126 a druga od 136 kilograma. Europski prvak nije postao jer je nešto slabiji bio u vučenju kamiona i nošenju u svakoj ruci po jedan kofer od 110 kilograma. 

'Prirodno sam jak i treniram pet puta tjedno'

Iako je prije četiri godine počeo intenzivnije vježbati u teretani koju je tada otvorio, kaže kako je ovo pravi sport za njega. Uostalom osim Vilijama, jedini mu u zemlji može parirati Ivan Međimurec, u okretanju gume teže od pola tone, ili nositi 330 kilograma tereta na leđima. Ili nakon nošenja kamene kugle od 150 kilograma, na kraju je prebaciti preko ograde visoke 130 centimetara. 

- Nema tu nikakvih tajni. Prirodno sam jak, pet puta tjedno treniram i na posebnoj sam ženinoj kuhinji. Kako su razni preparati skupi onda supruga kuha samo domaću kaloričnu hranu. Špek, čvarci, kobasice su nezamjenjive, jer s dječjom hranom bi kuglu ispustio na noge – kaže naš dobroćudni div, otac dvoje male djece i koji najavljuje pohod i na svjetsku titulu.    

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...