Obavijesti

News

Komentari 104

'Bježala sam od ubojice. Samo sam željela sakriti kćerkicu...'

'Bježala sam od ubojice. Samo sam željela sakriti kćerkicu...'
4

Kristina je uspjela mrtvu svekrvu pomilovati po kosi, a onda je Jakov ispalio hitac u svekra Antuna. Prestravljena, htjela je svoju kćer (6) skriti u kuhinjske elemente...

VIDEO

Čula sam pucnjeve i istrčala na stube. Otvorila sam vrata i zanijemila. Ispred ulaza su na podu u krvi ležali svekar i svekrva. Strašno...

Počela je stravičnu priču Kristina Dabrović (24). Svjedočila je dvostrukom ubojstvu prije dva dana u Voćarici kraj Novske. Ubijeni su joj svekar i svekrva. Hladnokrvno je iz puške prvo ubio Mariju.

Vrištala sam i pritrčala svekrvi. Pomilovala sam je po kosi, ali ona više nije davala nikakve znakove života. Svekar Antun (65) bio je još živ. Stric Jakov (61) mu je prišao i pucao još jednom u njega. Užas, strašno, kroz suze je pričala Kristina

- Vrištala sam i pritrčala svekrvi. Pomilovala sam je po kosi, ali ona više nije davala nikakve znakove života. Svekar Antun (65) bio je još živ. Stric Jakov (61) mu je prišao i pucao još jednom u njega. Užas, strašno - kroz suze je pričala Kristina. Dodaje da ni sama ne zna kako je smogla snage ustati i pobjeći stubama na kat. Vrištala je i uspjela je zaključati vrata.

- Zagrlila sam kćerkicu. Samo sam razmišljala kamo da je sakrijem. U ormar, u kuhinjski element... O sebi se nisam ni brinula, bilo mi je bitno samo sakriti dijete - rekla je. Uhvatila je telefon i nazvala 112.

- Dala sam im ime i prezime i rekla im da mi treba pomoć - kaže i dodaje da je sva bila u panici, da se ni ne sjeća što im je sve uspjela izgovoriti.

Zagrlila sam kćerkicu. Samo sam razmišljala kamo da je sakrijem. U ormar, u kuhinjski element... O sebi se nisam ni brinula, bilo mi je bitno samo sakriti dijete,  rekla je

- Nekako sam skupila hrabrost i otišla do prozora koji gleda u dvorište. Vidjela sam strica Ivana kako prilazi bratu, koji je stajao s puškom u ruci. Prišao mu je i ovaj mu je dao pušku. Malo mi je bilo lakše - zaključila je. 

U vrijeme ubojstava treći brat Ivan je ručao. Netom prije na vrata mu je došao Jakov i rekao mu da se svađa s Antunom.

- Rekao sam im da zovu majstora i da to riješe sami - rekao je Ivan. Upravo on je uzeo rastrojenom Jakovu pušku iz ruke.

Predao je bratu pušku i rekao: 'Evo ja sam ih pobio...'

- Dok mi je prilazio, vidio sam Antuna i Mariju kako leže u krvi. Pružio mi je pušku i rekao mi je: ‘Evo ti je, ja sam ih pobio’. Pitao sam ga što je to učinio. Rekao je da sve prodamo, da se on tu neće vratiti.

Obitelj govori da je Jakov bio sklon alkoholu te da je počinjao piti već u 4 sata. I tako po cijele dane. Ubijena Marija Dabrović imala je karcinom dojke. Operirali su je prije četiri godine. Ujutro na dan ubojstva pohvalila se kumi Tereziji, koja živi preko puta, rekavši da se dobro osjeća te da je sretna zbog toga.

- Ne mogu vjerovati da je više nema. Nikad mi se nije žalila da imaju nekakvih problema, samo smo pričale o zdravlju jer to nam je u našim godinama bilo najvažnije - rekla je kuma. 

Jakova Dabrovića odvezli su i pritvorili. Obitelj je očajna jer nitko ne može vjerovati da ih je tako hladnokrvno ubio zbog jednog komada zemlje.

Sve je bilo u redu osim - jedne njive

Tri brata živjela su na jednom imanju. Pokojna majka ostavila im je zemlju i sve je bilo u redu osim jedne njive. Svađali su se, jedan je zabio kolac, drugi ga je izvadio. Potom je, navodno, Antun udario Jakova čekićem po glavi i ovaj je izgubio kontrolu.

- Moj otac ne bi mrava zgazio. Nema šanse da je on udario strica čekićem - rekao je Zvonimir (34), Antunov sin. Njega je nazvala Kristina i rekla mu što se događa u kući.

- Mogao mi je ubiti i ženu i dijete. Pa to je strašno - utučen je zaključio Ivan, koji je ostao bez oba roditelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela