Obavijesti

News

Komentari 67

Bježite u hlad! Pržit će nas 40°C

Bježite u hlad! Pržit će nas 40°C

Nakon nešto hladnijeg vremena ovih dana vraćaju se vrućine. U ostatku tjedna bit će sve više vruće, a vrhunac toplinskog vala možemo očekivati u četvrtak, kad bi temperature lokalno mogle dosegnuti i 40 stupnjeva

VIDEO

Nakon nešto hladnijeg vremena ovih dana vraćaju se vrućine. U ostatku dana će temperature biti od 29 do 34 stupnjeva Celzijevih, a tako će biti i u ostatku tjedna. U Dubrovniku je već u 6 ujutro izmjereno 26,5 stupnjeva, prenosi N1.

POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti za toplinski val

Pokretanje videa...

Toplinski val 01:22

U ostatku tjedna bit će sve više vruće, a vrhunac toplinskog vala možemo očekivati u četvrtak, kad bi temperature lokalno mogle dosegnuti i 40 stupnjeva, i to najizglednije u Vukovarsko-srijemske županije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dojam vrućine malo će umanjivati umjeren jugozapadnjak.

DHMZ je ovaj val okarakterizirao kao vrlo opasan, a posebno u četvrtak po stanovnike Osijeka, Zagreba, Gospića i Knina.

Mjestimična kiša se može očekivati ponovno potkraj tjedna.

Nastavlja se suša

Prema posljednjim analizama Državnog hidrometeorološkog zavoda, lipanj je u većini Hrvatske bio ekstremno suh, a kišna epizoda iza nas znatniju oborinu donijela je samo lokalno, primjerice Senju, gdje je u nekoliko sati palo više kiše nego što uobičajeno padne u cijelom srpnju. Ipak u mnogim mjestima skromne količine znače i nastavak suše, prenosi HRT.

Na krajnjem jugu temperatura se ove noći uglavnom neće spuštati ispod 20°C, danju će biti sunčano i vruće, pa će mnogi tražiti osvježenje u moru koje je na oko 25°C. I to ne samo sutra nego i idućih sunčanih i vrućih dana tijekom kojih će temperatura nastaviti rasti.

Vrijedno je spomenuti i da je novi val vrućine koji stiže u Hrvatsku pravodobno uočen i da su upozorenja na rizik dovoljno rano objavljena, pa stoga poduzmite sve što treba da ostanete zdravi i sretni u vrućim danima pred nama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.